Rezsivédelmet kér a MEOSZ a fogyatékossággal élőket ellátó civileknek

2022. július 20. 16:36

A MEOSZ elnöke azt kérte, hogy a civil szervezetek, különösen a civil fenntartású szolgáltatást nyújtó intézmények lakossági fogyasztónak minősüljenek.

2022. július 20. 16:36
null

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) a kormányhoz fordult, mert úgy látják, hogy veszélybe kerültek a fogyatékossággal élő emberek ellátásáról gondoskodó egészségügyi és szociális alap–, illetve szakellátást működtető, valamint köznevelési intézményt fenntartó civil szervezetek szolgáltatásai.    

A MEOSZ hozzátette, hogy a közelmúltban hatályba lépett kormányrendelet szerint július 2-tól nem kaphatnak rezsivédelmet, így villamosenergia– és gázfogyasztásuk költségeit a továbbiakban emelt áron kell megfizetniük azoknak a civil szervezeteknek, amelyek fogyatékossággal élő, tartósan beteg, idős, egyedül élő, hajléktalan vagy egyéb ok miatt szociálisan hátrányban lévő emberek ellátásáról gondoskodnak. 

A MEOSZ elnöke azt kérte, hogy a civil szervezetek, különösen a civil fenntartású szolgáltatást nyújtó intézmények lakossági fogyasztónak minősüljenek, hasonlóan az önkormányzati és állami bérlakásban, valamint szállókban élők felhasználási helyeinek üzemeltetőihez. Kitért arra is, hogy sok olyan szolgáltatás is működik a fogyatékossággal élő embereknek, amelyeket civil szervezetek nem intézményes keretek között nyújtanak.

A MEOSZ mindezek miatt kezdeményezte a kormányrendelet módosítását úgy, hogy a rezsivédelem szabályai legyenek érvényesek a civil szervezetekre, különös tekintettel az általuk fenntartott egészségügyi és szociális alap-, illetve szakellátását működtető, valamint a köznevelési intézményekre is – közölték. 

(MTI)

Nyitókép: MEOSZ Facebook-oldala

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. július 20. 23:41
A személyes kedvezmény igazságosabb lenne ahogy a szamokadatok.hu írja. A faszi a kampányban jól jött, most meg otthagyjátok, mert így egyszerűbb?
nuknuk
2022. július 20. 21:37
Ez bizony jogos, de mit számítanak a fogyatékosok a ratyik és LMBTQ mellett?
csulak
2022. július 20. 19:13
alaposan at kell vizsgalni ezeket a "civil" szervezeteket elobb !
kunfia
2022. július 20. 16:58
"Befagyasztják a miniszterek és államtitkárok fizetését 2009-re. A kormány tagjainak fizetése így nem fog növekedni jövőre, és jutalmat sem kapnak. A gazdasági válság miatt meghozott döntést a szerdai kormányülés után jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök." https://www.origo.hu/itthon/20081022-befagyasztja-a-miniszterek-beret-gyurcsany.html És a vén szar mit csinált most a saját fizetésükkel? Igen,a duplájára emelte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!