Összeütközött két tehervonat, lebénult a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal

2022. július 10. 11:21

A MÁV szerint hosszú kármentésre és helyreállításra kell készülni.

2022. július 10. 11:21
null

Összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, emiatt Biatorbágy és Herceghalom között nem közlekednek a vonatok – közölte a Mávinform az MTI-vel. Facebook-oldalukon azt írják: a mentési munkát elkezdték, de hosszadalmas lesz a procedúra. Előszörugyanis le kell bontani a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, hogy a daru biztonságosan dolgozhasson. Ezek után kezdik el a kisiklott tehervagonok beemelését, majd aztán kerülhet sor a megsérült pályaszakasz kijavítására is. A kármentés és helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, ezért a mai napon nem közlekedhetnek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között. Ideiglenes menetrend érvényes a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

A munkák előre haladtával látható majd az, hogy esetleg egy vágányon mikor indulhat majd újra a vonatforgalom.

– írják. 

Vasárnap jelentős forgalomkorlátozásokkal, pótlóbuszos közlekedéssel kell számolni továbbra is a győri vonalon utazóknak.

  • A nemzetközi vonatok egy része (a szobi vonalról korábban Rajka felé elterelt EC vonatok és az EN voatok) kerülő útvonalon: Székesfehérvár, Komárom érintésével közlekednek.
  • A hegyeshalmi hatmárálloáson belépő RJ vonatok csak Hegyeshalomig közlekednek. Hegyeshalom és Herceghalom között két egységes FLIRT motorvonatok szállítják az utasokat. Herceghalom és Biatorbágy között pótlóbusz közlekedik, majd személyvonattal biztosítják a továbbutazást Budapest felé. Herceghalom és Budapest között 30 perces ütem kialakítását tervezik.
  • A Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Győr–Sopron, illetve Szombathely közötti elővárosi és távolsági IC vonatok jelentős késéssel közlekednek.
  • Vonatkimaradások, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra is számítani kell napközben.
  • A Déli pályaudvar és Tatabánya, illetve Tatabánya és a Déli pályaudvar között nem közlekednek az oroszlányi S12-es elővárosi vonatok.
  • A győri S10-es számú vonatok a Déli pályaudvar és Biatorbágy, illetve Herceghalom és Győr között közlekednek, a Biatorbágy–Herceghalom szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • A GYSEV-vel történt egyeztetés alapján a soproni és a szombathelyi InterCity vonatok FLIRT motorvonattal közlekednek Sopron és Győr, valamint Szombathely és Győr között.
  • A fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra. A Volánbusz elfogadja a vasúti utazási okmányokat a Kelenföld–Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra.

Azt írják, hogy a baleset és a kialakult helyzet miatt:

  • Valamennyi feláras személyszállító vonat felár megfizetése nélkül igénybe vehető a vasútvonal teljes szakaszán.
  • Amennyiben lemondanak az utazásról forduljanak a visszatérítési kérelemmel az Ügyfélszolgálathoz vagy az állomási jegypénztárakhoz.
  • A vonathoz kötött nemzetközi menetjegyeket a kialakult helyzet miatt a mai napon közlekedő más nemzetközi járatra is elfogadják.

Nyitókép: MÁVINFORM

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. július 11. 12:41
Minap Balatonmárián az ütemezett menetrend ellenére 29 percet késett a Budapestről érkező sebesvonat. Míg várakoztam, feltűnt az állomáson átviharzó hatalmas tehervonat, ÖBB monzdonnyal. Nem értettem, miért volt elsőbbsége a tehervonatnak, miért nem várta be Balatonmária állomáson a személyvonatot. Összehasonlítván a biai baleset fotóit, az állomáson látott fotókkal, némi kis internetes kutakodással a következőt gondolom. A menetrendet felrúgó tehervonat, illetve az előző vonatba belerohanó szerelvény nem gabonaszállító vagokból áll? Esetleg a hazai személyszállítás ellehetetlenülése összefügg-e az intenzívebb hadi vállalkozásokkal?
enes
2022. július 11. 07:11
Egyszer csak nagyon sok lett a hiány-szakma. --------------------------------- A nagyok az EU-ban fosztogatják a kisebbeket... ez a szabadságjoguk...
5m007h 0p3ra70r
2022. július 10. 21:58
Hadházy Ákos gyanúsan sokat vonatozott mostanában!
redhaven
2022. július 10. 20:24
Szerencse a szerencsétlenségben,hogy szembe pont nem rohant bele a tehervagonokba egy 140-nel érkező személyvonat. Az a rész majd végig magas töltésen fut. Nehéz dolga lesz a darunak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!