Kovács Zoltán: az Oroszországgal szembeni szankcióknak nincs hatásuk és ártanak nekünk

2022. július 14. 11:39

„Ha a szankciók jobban ártanak azoknak, akik bevezetik őket, mint azoknak, akik ellen irányulnak, akkor nincs értelmük” – mondta az államtitkár.

2022. július 14. 11:39
null

Az Oroszországra kirótt szankcióknak nincs hatása az ukrajnai háborúra, azok már most is ártanak nekünk, az energiaárak emelkednek” – nyilatkozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kurier című osztrák napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.

Az ukrajnai háborúról szólva Kovács Zoltán úgy fogalmazott:

– hangsúlyozta.   

Az Oroszországgal szembeni szankciókról az államtitkár azt mondta: ha a szankciók jobban ártanak azoknak, akik bevezetik őket, mint azoknak, akik ellen irányulnak, akkor nincs értelmük. És ez jelenleg is így van. A szankcióknak nincs hatása a háborúra. Jelenleg – mint folytatta – 

Kiemelte, hogy a szankciók már most is ártanak nekünk, az energiaárak emelkednek. Most az energiabiztonságnak kell prioritást élveznie  Arra az újságírói felvetésre, hogy Orbán Viktor kormányfő rendszeresen felkereste Moszkvát, hogy olcsóbb olajról és gázról tárgyaljon, valamint Magyarország az atomenergia bővítésében is függ az orosz cégektől, Kovács Zoltán úgy fogalmazott:

Az orosz olajtól és gáztól, valamint az atomenergia orosz technológiájától való függés történelmi, nem pedig politikai kapcsolat. Oroszország egyszerűen a legolcsóbb és legvonzóbb energiaforrás volt a piacon – mondta. 

Kovács Zoltán megjegyezte azt is, hogy a háború valamikor véget ér, és Oroszország mint potenciális energiaforrás megmarad - „Putyinnal vagy nélküle, függetlenül attól, hogy mennyi ideológiai vágyálma van”.

– tette hozzá.    

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mediator01
2022. július 14. 21:11
- Európa az USA gyarmata, - az EU csak egy végrehajtó tanács, - EU adminisztráció egy korrumpált ügynökhadsereg. Nincs könnyű dolga annak, aki szembe akar szállni ezzel falanxszal, de nem reménytelen. Az idő nem az EU-nak (USA-nak) dolgozik.
MayorAnna 03
2022. július 14. 21:03
„Ha a szankciók jobban ártanak azoknak, akik bevezetik őket, mint azoknak, akik ellen irányulnak, akkor nincs értelmük” – mondta az államtitkár. ARRA FELELJ, HADOVA HELYETT: FÖNÖKÖD, A MAGYAR MINISZTERELNÖK ALÁÍRTA A SZANKCIÓKAT, VAGY NEM ÍRTA ALÁ?!
MayorAnna 03
2022. július 14. 20:49
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, élve beosztásával, keresse föl - személyesen, vagy online - Lavrov külügyminisztert, és első kézből!, minden nyugati ferdítés/hamisítás mellőzésével tárja a magyar adófizető és választópolgárok elé mi a helyzet EBBEN AZ ÓRÁBAN, ÉS INNEN TOVÁBB az orosz gázszállításokkal!!! Hogy kapjunk végre valami HITELES INFORMÁCIÓT!
bagira
2022. július 14. 17:27
Már Brüsszelben így kellett volna beszélni ,,Kovács Zoltán: az Oroszországgal szembeni szankcióknak nincs hatásuk és ártanak nekünk,, Nem aláírni az embargót , egyenest megtagadni . Pénzt úgy se küldenek , jó pofizni fölösleges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik