Kóser menekülttábor nyílik a Balatonnál az Ukrajnából érkező haszid zsidók számára

2022. július 16. 18:57

Ukrajna számos zsidó közösségéből érkeztek menekültek, többek között Kijevből, Harkivból, Odesszából, Zaporizzsjából, Dnyipróból és Bergyanszkból is.

2022. július 16. 18:57
null

Több száz főt tud befogadni az a kóser zsidó előírásoknak is tökéletesen megfelelő tábor, amely az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a magyar kormány támogatásával jött létre a Balaton mellett. A tábort elsősorban az Ukrajnából érkezett haszid zsidóknak építették. 

Az EMIH még áprilisban kereste meg a kormányt ezzel a javaslatával, a kormány pedig rábólintott az ötletre. 

Az EMIH és az Ukrán Zsidó Hitközségek Szövetsége együtt dolgoztak az üdülő felújításán, amelyet még egy kis bővítéssel, ideiglenes szállások hozzáadásával 664 ember ellátására is alkalmassá lehet tenni. Ukrajna számos zsidó közösségéből érkeztek menekültek, többek között Kijevből, Harkivból, Odesszából, Zaporizzsjából, Dnyipróból és Bergyanszkból is – írja a Portfolio.

Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
István53
2023. február 08. 10:35
http://www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/talmudm.htm?honnan=Nemzeti_Hirhalo ennyit a jámbor haszid zsidókról. na és az ő szelíd vallásukról....
István53
2023. február 08. 10:33
http://www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/talmudm.htm?honnan=Nemzeti_Hirhalo ennyit a jámbor haszid zsidókról. na és az ő szelíd vallásukról....
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. július 19. 10:53
Úgy tudom, az öszödi kormányüdülőben kaptak helyet. Ott, ahol elhangzott a bizonyos "Öszödi beszéd".
CsipkeRózsa
2022. július 18. 16:37
Mégis miért ide jöttek? A többi ukrán menekült is ide özönlött, hiszen Magyarország a szomszédja Ukrajnának. Nem olyan nagy ész kell hozzá, csak a nagy rosszindulat működik nálatok, a Mandineren. Nem kell félnetek, nem maradnak itt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!