Az elmúlt 10 év legbrutálisabb kilakoltatását jegyzi: Cserdiné és a DK

2022. július 21. 09:52

Eddig még nem volt olyan ellenzéki vezetésű önkormányzat, amely a tegnapihoz hasonló eszközökhöz folyamodott volna azért, hogy valakit utcára tegyen.

2022. július 21. 09:52
null
Fazekas Lázár Benjámin

„Gizella és kiskorú gyermeke 2015 novembere óta lakott ebben a XV. kerületi, önkormányzati tulajdonú, egy szobás bérlakásban. Az ingatlant eredetileg Gizella nagyobbik lánya kapta bérbe az önkormányzattól. 

Amint azt a tegnapi, brutális kilakoltatás utáni, bizonyítvány-magyarázó sajtótájékoztóján Cserdiné is elmondta, 1+3 évre, felújítási kitétellel kapták bérbe a lakást. Ennek a polgármester asszony szerint is eleget tett a család, az ingatlant felújították. A fizetési problémák a bérleti szerződés 2017-es lejárta után jelentkeztek, miután azt Cserdiné szerint a család az önkormányzat kérése ellenére, az AVM pártfogoltjai szerint az önkormányzat a család többszöri kérésére sem hosszabbította meg, és így Gizella és kiskorú lánya jogcím nélküli használókká váltak.

Eddig még nem volt olyan ellenzéki vezetésű önkormányzat, amely a tegnapihoz hasonló eszközökhöz folyamodott volna azért, hogy valakit utcára tegyen. Itt az utolsó pillanatos megoldás elutasítása mellett a megdöbbentő rendőri erőszakra is kitértek. A saját szememmel láttam, ahogy a fejüknél, a nyakuknál fogva rángatnak embereket, hatvan körüli férfit, huszonéves lányt egyaránt.

A Demokratikus Koalíció, amelynek Cserdiné elnökségi tagja is, és amelynek a színeiben 2019-ben elnyerte a polgármesteri címet, 2020 júliusában a járvány első hulláma után, „Visszatér a kilakoltatás – Az embertelen Orbán-rezsim kegyetlenül utcára rakná az embereket azonnal a veszélyhelyzet után„” című közleményében még úgy fogalmazott: „Idén a koronavírus-járvány miatt július elején járt le a kilakoltatási moratórium. Azaz ismét utcára kerülhetnek családok, ami a gazdasági válsághelyzet miatt egyre többeket érint. A Demokratikus Koalíció szerint kegyetlenség a kormánytól, hogy ebben a helyzetben utcára tennének embereket.”

Pedig a gazdaság nincs kevésbé romokban, sőt. Most ugyan nemcsak a koronavírus járvány okoz válságot, hanem a háború miatt (is) elszálló infláció és az elképesztő mértékben megnövekedett energiaárak is, aminek a hatását majd csak ősszel fogjuk érezni igazán.”

Nyitókép: Mérce

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shalomander
2022. július 26. 05:16
Értem én, hogy emberség, meg kettős mérce. Ugyanakkor azt is durvanak tartom, hogy öt éve lakik ott jogtalanul, nem kötött szerződést és csak most tudtak kitenni
nyugalom
2022. július 22. 09:20
Dobreva varja a kilakoltatott csaladot!
Ólat a trolloknak
2022. július 21. 20:03
Üssétek csak egymást :-D
skac69
2022. július 21. 19:45
A förtelmes mocskos DK-s zsidók kisemmizik a szegény embereket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!