Futár kézcsók a katáért az illetékesnek?

2022. július 23. 09:03

Drága bringásaim-motorosaim, mostantól nem a sütögetőnek, hanem a privát megrendelőnek fogtok számlázni.

2022. július 23. 09:03
null
Michnai Attila

„Futár kézcsók a katáért az illetékesnek? Igen, kedves futár-lázongók, munkáltatóitokkal, a pizza sütögetőkkel és társaikkal együtt valójában megfogtátok az adóisten lábát, még ha kicsit lassú felfogásról is tesztek tanúbizonyságot, legalábbis az adótan területén. Mert mi is a helyzet? Volt eddig ugyebár, hogy a sütögető általatok kézbesítve adta a számlát minden egyes fogyasztónak, hiszen sohasem lehetett tudni, hogy melyik rendelője lehet valójában egy navos provokátor-ellenőr.

Ti pedig, ha jól sejtem, számláztátok az említett vállalkozó felé a futárkodás díját, aminek az új kata törvény ugyebár véget vetett. Na és mi lesz most, legalábbis azoknál a sütögetőknél, akiknek van némi agyi sütnivalójuk is, továbbá a jogbiztonságot borító évközi változtatások nyomán feljogosítva érzik magukat néhány apróbb, a törvényesség határait kívülről súroló trükközésre?

Hát az, drága bringásaim-motorosaim, hogy mostantól nem a sütögetőnek, hanem a privát megrendelőnek fogjátok kiszámlázni-nyugtázni a munkátokért benneteket jogosan megillető összeget, és csupán egy kicsit több adminisztráció lesz a hirtelen törvényváltozás ára, maradhattok katások, hiszen kizárólag a lakosságnak fogtok dolgozni. Mert mondjuk, hogy a helyszínen ne kelljen a számlázással az időtöket rabolni, a fix szállítási díjatokról szóló nyugtákat készíttetek előre, akár a mozijegyeket, hogy aztán a portékáról szóló mellé odaadjátok a vevőnek. Mármint persze csak ha kéri.

Ha meg nem, hát akkor bizony akár három-négy címet is meg tudtok csinálni egy-egy nyugtával, hiszen ha a megrendelő nem jelzi előre a számlára az igényét, elegendő a címzett neve nélkül, csak a dátumot, összeget, meg persze a kibocsátó adatait tartalmazó nyugtát kézbesíteni, és a darab az pedig megkülönböztethetetlenül darab ugyebár? Na, mit szóltok ehhez? Nem volna esetleg mégis érdemesebb a főváros káoszos közlekedésének további rongálása helyett inkább gondolkozni, netán egy szakemberhez fordulni?”

Nyitófotó: Képernyőfotó

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2022. július 24. 17:17
Ernő,jogosult vagy egy BPÁ díjra.
kunfia
2022. július 23. 19:03
Még a saját pénzét átvehetné,de milyen jogcímen venne át az ételért pénzt egy idegen cégnek,ha nem az alkalmazottja? Ez hülye.
csulak
2022. július 23. 13:12
nincs semmi baj az uj Kataval, csak a csalok lazonganak a kiskapuk bezarasa miatt !
zsanett-kúnrum
2022. július 23. 12:37
0lyan ez a duma mint a búntetofekezes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!