Közel tizenháromezer menekült érkezett Ukrajnából pénteken

2022. június 18. 09:08

Nem csillapodik a menekülthullám.

2022. június 18. 09:08
null

Az ukrán-magyar határszakaszon 6769 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5836-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel.

A beléptetettek közül a rendőrség 346 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Vonattal 298 ember, köztük 136 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre pénteken – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte szombaton a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. június 19. 11:26
Itt az ideje,hogy az EB komolyabb pénzeket utaljon,és a jogosan járó,de politikai okokból visszatartott támogatásokat is illő volna elindÍtani.
Besenyő István újratőtve
2022. június 18. 11:54
.
ThunderDan
2022. június 18. 10:46
De hát... azt harsogta a globalista sajtó, hogy már VISSZAFELE mennek a hős ukránok! Számoljunk picit: ha Magyarországra jön naponta 13 ezer ukrán, akkor az minimum (!) 50 ezer távozó, mert a többség a lengyel határon megy át. Az havonta 1,5 millió. Az fél év alatt majdnem 10 millió. Ja, Ukrajna győzni fog...
Pandaka pygmaea
2022. június 18. 10:03
Van egy csoport a FB-on, ami az ukrajnából érkezők megsegítésére jött létre. Hát kérem, február óta olyan hanyatlás tapasztalható a lelkes segítségnyújtás terén, hogy el se hiszem, ha nem látom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!