Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét

2022. június 22. 12:16

A brazil férfi 45 tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között, egy vendéglátóhely teraszán fogták el a TEK kommandósai.

2022. június 22. 12:16
null

Boross Zoltán, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője elmondta: az 54 éves férfit – akinek a nevét a sajtótájékoztatón nem hozták nyilvánosságra – az Interpol a brazil bíróság által kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján körözte.    

Egy budapesti vendéglátóhely teraszán fogták el

A férfi felkutatását az is nehezítette, hogy pár éve holttá nyilváníttatta magát,

több mint tíz álnevet és hamis iratokat használt

– ismertette a főosztályvezető. A magyar hatóságok kedd hajnalban nemzetközi együttműködés keretében kaptak információt arról, hogy a veszélyes fegyveres bűnöző Magyarországon tartózkodik. Az NNI munkatársai hat óra alatt felkutatták, azonosították és egy budapesti vendéglátóhely teraszán – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével – elfogták a férfit.    

Kihallgatásán a férfi tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott – ismertette az ezredes. A férfi szállodai szobáját is átkutatták a magyar hatóságok és közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak ellene. Kiadatásáról a magyar bíróság dönt majd – tette hozzá Boross Zoltán.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Aduana Brasil (Illusztráció)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. június 23. 00:42
"A nevét a sajtótájékoztatón nem hozták nyilvánosságra" Nagyon titkolóznak, pedig: A bűnöző nevét a sajtótájékoztatón nem hozták nyilvánosságra, ám egy rendkívül befolyásos, világszerte keresett brazil drogbáróról van szó. Az InSight Crime című nemzetközi, nyomozókból és újságírókból álló szakportál már kedden (!) megírta, Sergio Roberto de Carvalhót, a brazil hadsereg egykori katonai rendőr őrnagyát fogták el Budapesten.
III. Öreg Banya
2022. június 22. 22:50
Timcsikével most mi lesz? Nézhet új dealer után.
ittésmost
2022. június 22. 20:35
"holttá nyilváníttatta magát" - mérgelődött a kormányablaknál, hogy milyen lassú az ügyintézés.
zakar zoltán béla
2022. június 22. 14:31
Irány UkRAJNA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!