Mi Hazánk: Ukrajna nem érett az uniós tagjelöltségre

2022. június 24. 14:55

Szerintük az ország nem érett meg erre.

2022. június 24. 14:55
null

 A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja Ukrajna európai uniós tagjelöltté válását, mert szerintük nem alkalmas erre a szomszédos állam.

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a párt elnöke, országgyűlési frakcióvezetője megdöbbenésüknek adott hangot, mondván, Orbán Viktor mindennemű ellenvetés vagy feltétel – például a kárpátaljai magyarok kollektív jogainak biztosításának igénye – nélkül szavazta meg a tagjelölti státusz megadását, miközben

teljesen egyértelmű, hogy Ukrajna nem érett meg erre.   

Ezt mutatja szerinte a „korrupciós ügyek” sora, a „maffiaállam” vagy az, hogy velünk fizettetik majd meg a háború utáni újjáépítés költségeit, de az is, ahogyan Kijev az őshonos államalkotó nemzetiségeivel bánik. A Mi Hazánk politikusa arról beszélt, miután a napokban

„betiltották az orosz zenét és az orosz kultúrát Ukrajnában, elképzelhetjük, mi vár a kárpátaljai magyarokra”.  

„Ehhez hasonlót csak a tálib rendszer esetében láttunk” – fogalmazott Toroczkai László, kifogásolva, hogy az unió és a tagállamok vezetése ennek ellenére alkalmasnak találta a tagjelölti státusra Ukrajnát.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. június 25. 00:18
Na ilyenkor derül ki, hogy ezek az áljobboldali pártok csak arra vannak, hogy zűrzavart keltsenek. Mi bajunk van abból, hogy eu tagjelölt lett Ukrajna? Semmit nem jelent az egész. Beálltak egy sor végére. Elkezdik őket basztatni az eu értékekkel. Ez nekünk miért rossz?
formaegy
2022. június 24. 23:15
Most jelenleg Ukrajna felel meg az EU-s értékeknek. Büdös gyilkos, saját népét legyilkoltatja az USA érdek miatt, egy büdös korrupt, maffia, alvilági gyilkos féreg banda. Ez az EU-s érték. Gyilkolj, ölj, taposd az embereket a földbe, döngöld a fölbe a gazdaságot, nyalj be a világ legaljasabb gyilkos férgének az USA-nak. Minél több vér folyik, az EU-s gyilkos nácik annál jobban elélveznek! Büdös gyilkos hitlerista férgek! Na ennek teljes mértékben Ukrajna felel meg.
artojan
2022. június 24. 18:27
Nem érett, nem érett ,mint a magyar narancs ,csak ez az európai ukrancs
llnnhegyi
2022. június 24. 18:14
Szerbia miért nem tag már? Szabó Szebasztian 50 méter gyors 1 pálya 4.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!