Júliusban jön a nyugdíjemelés

2022. június 10. 14:48

Júliusban kapják meg az érintettek az évközi nyugdíjemelést – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Mediaworks Hírcentrumával.

2022. június 10. 14:48
null

Az évközi, kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz, amely januárig visszamenőleg jár – mondta a politikus a pénteken a Magyar Nemzetben megjelent interjúban.

„Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik. A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap” – tette hozzá Tállai András.

A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá a summát, aki postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás.

A kiegészítő emeléssel a 2,6 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít egy hónap múlva az államkincstár” – mondta.

Közölte: az infláció első nyolchavi tényadata alapján dönt a kormány arról, hogy szükséges-e a nyugdíjakat tovább emelni. „Ha kell, az esztendő végén, novemberben újra kapnak emelést az idősek, szintén a teljes évre. A 13. havi nyugdíj jövő februárban érkezik majd” – mondta az államtitkár. A jövő év elején 13. havi nyugdíj címén több mint 370 milliárd forintot kaphat kézhez együttesen az érintett közel 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy – közölte.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. június 10. 18:58
Orbán megint megbukott.
Elmekortan
2022. június 10. 18:27
Ne hadováljatok lázítsatok hrrgeljetek! Három millió magyarnak az életéről firkáltok. Mi még abba születtünk bele, hogy öreg korunkban itt lesz a komenizmus, nekünl is lesz élelmünk ruhánk meleg lakásunk... sajnos hajléktalanokkal találkozom ott ahol élek. Nspközben kövérkés fiatal ember koldult, azt mondta éhezik. Anyukát láttam két gyermekével, szatyrokban párnát ágyneműt cipelt. "Hol van a magyobb rész boldogsága?"
beatrix8642
2022. június 10. 18:02
Be kellene már a gyalázatos nyugdíjakkal való szórakozást Vargas Mihálynak, a Pénzügyminisztériumnak, Tállainak, Orbán Viktornak! Aki hülye menjen el rendőrnek! Ezt a nyugdíjrendszernek nevezett kacatot, hulladékot a kukába kell hajítani, mert végtelenül méltánytalan, igazságtalan! A Parlamentben ülö, politikusnak nevezett képződmények saját maguknak, ellenszavazat, tartózkodás nélkül több milliós havi javadalmazást szavaztak meg a választrók megkérdezése nélkül!!! Természetesen semmi inflációra való követési hivatkozás, hanem az indok a gazdaságban drasztikusan megemelkedtek a bérek! KSH legfisebb adata szerint havi nettó 348.500 Ft. Már csak az a kérdésem, hogy mit szóralkoznak ezek a matematikailag alulképzett politikusok? Talán a közemberek máshol és tizedáron vásárolhatnaqk! Úgy látszik fel kell hozni őket matekból! Mint matematikus percenkénti egy milliós bérért, még Varga Mihály felhozását is vállalom! Végtelen nagy pofátlanságnak tartom, hogy ingyenélő, pöffeszkedő, képzetlen politikusok megalázzák a nyugdíjas korosztályt, ugyanúgy mint a tanárokat, pedagógusokat! Ezt a nyugdíjrendszert nem lehet módosítani, ki mkell dobni, teljesen újat alkotni, amely a KSH havi bérekből indul ki!
olajfa1
2022. június 10. 16:43
A FIDSZ kormányzat tényleg gondoskodó államot alakított ki! Az idős állampolgárokról IS gondoskodik, és nem úgy ahogyan a Gyurcsány kormányzat gondoskodott... hogy alig hogy adott 13.havi nyugdíjat MÁR EL IS VETTE!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!