Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ismét rémálommá válik a budapesti közlekedés Karácsonyék metrófelújítása miatt

2022. június 08. 12:57

A frissen átadott állomásokat is lezárják majd a nyárra, miközben a metrópótló villamos sem jár majd egy vágányzár miatt.

2022. június 08. 12:57
null

Egy hónappal a 3-as metró Nagyvárad tér és Kálvin tér közötti szakaszának átadását követően ismét változik a főváros legforgalmasabb metróvonalának pótlási rendje. Június 20-tól augusztus közepéig ugyanis szinte teljesen lezárják a metróvonalat – ideértve a frissen átadott szakaszt is –, a vonatok csak az Árpád híd (újkeletű nevén Göncz Árpád városközpont) és Újpest-központ között fognak közlekedni.

A metrópótlás rendjének változása következtében tehát ismét

visszatérnek a metrópótló buszok az Üllői útra,

ezért irányonként újra ki kell majd alakítani egy-egy buszsávot.

A metrópótló villamos sem jár majd

A Budapesti Közlekedési Központ szervezőkészségét dicséri a metró lezárásával egy időpontra bejelentett vágányzár is, ami a 2-es és a 2M villamosokat érinti majd. A Duna-parti villamosjárat június 20-tól várhatóan egy hónapig nem közlekedik majd a Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt. Ezeknek köszönhetően

az eredetileg metrópótlási céllal indított 2M villamos közlekedése is lehetetlenné válik majd.

A 2-es villamos helyett a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között villamospótló közlekedik majd, a 2M pótlását a BKK nem tartja szükségesnek.

A közlekedésszervező a Lehel térnél és a Szabó Ervin térnél végzendő felújításokkal, illetve az ezekhez kapcsoló anyag- és eszközmozgatásokkal magyarázza a metróvonal lezárását.

Az M3-as metró felújítása 2017 ősze óta tart.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. június 09. 10:53
Ez a hülye szándékosan bosszantja a budapesti polgárokat, idegenforgalmi szezon kellős közepén leállítja a világ 10 legszebb villamosvonalat között 7. helyezett 2-es és 2M viszonylatot. Mindent megtesz a turisták elriasztására. NEM HALLOTTÁL TE GELI AZ ÚN. KÚSZÓ VÁLTÓRÓL? NEM ÉPÍTETTEK-E MÁR BE ÁLLANDÓ VISSZAFOGÓ VÁLTÓT A LEZÁRT SZAKASZ KEZDETÉHEZ? MONDJUK A LÁNCHÍD DÉLI OLDALÁN A JELENLEGI SÍNPÁLYÁN: Akkor eljönne a 2M a Baross tértől a Lánchídig, utána visszafordulna és menne a Baross térre. Ue. igaz a Közvágóhídi vonalra.... Mi a kúszó váltó: épp a 2-es vonalán, a Márc 15. téren beépített kúszóváltó látható itt... https://www.youtube.com/watch?v=hgln9BZwgk8
Magyarok Pásztora
2022. június 08. 20:06
A kurva anyját bassza meg gejgej!
Aerion
2022. június 08. 18:55
Szakértelem. Nos, ez UGYANAZ a szakértelem, kedves barátaim, ami importvámot akar az orosz olajra és gázembergót már idén szeptembertől. Ettől a szakértelemtől garantáltan mindenki megdögölhet. Magyarországon. Aminél jobb hírt ez a társaság Magyarországgal kapcsolatban el se tudna képzelni! Ebben biztosak lehettek.
barany
2022. június 08. 18:49
Ezek alkatilag alkalmatlanok kreativitást igénylő feladatok (pl. tervezés) elvégzésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!