EU-biztos: Magyarországnak fel kell függesztenie a diszkriminatív üzemanyag-árazást!

2022. június 09. 09:48

Thierry Breton belső piacért felelős EU-biztos levélben szólította fel hazánkat.

2022. június 09. 09:48
null

A Reuters hírügynökség birtokába került Thierry Breton belső piacért felelős EU-biztos szerdai levele, melyben a külföldi rendszámú járművekkel szemben alkalmazott diszkriminatív üzemanyagárak alkalmazásának felfüggesztésére szólította fel Magyarországot. A levélben hozzátette a biztos, hogy

ennek elmulasztása esetén az EU Bírósága elé kerülhet az ügy.

A biztos levele szerint közvetett diszkriminációnak és az uniós szabályokkal ellentétes, jogsértő magatartásnak minősül az a magyarországi gyakorlat, hogy a külföldi, köztük a más EU-tagországokból származó rendszámú járműveknek a magyar rendszámú járművekre érvényben lévő rögzített árnál 50-60 százalékkal többet kell fizetni az üzemanyagért.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2022. június 10. 06:33
Erre akkor térünk vissza, ha az ALDI, a LIDL, a METRÓ magyar dolgozói is akkora béreket fognak kapni mint az osztrák és német szupermarketekben dolgozók. Addig kuss, a jó...anyátokba.
Kivűlálló
2022. június 09. 21:24
"EU-biztos: Magyarországnak fel kell függesztenie a diszkriminatív üzemanyag-árazást!" NEM (!!!) az EU biztos mondja meg Magyarországnak, hogy mit tehet és mit nem!
europész
2022. június 09. 18:31
Ezt a faramuci magyarázatot.Azt mondta a biztos,hogy az intézkedés sérti a személyi szabadsághoz való jogot az áruk és termékek szabad áramlását az emberek szabad mozgásához való jogot az Union belül.Egyenlőre bennünket magyarokat sért Az Unios gyakorlat.Bennünket tiltanak ki mindenhonnan a magas üzemanyag áraikkal.Fordítva ülnek a lovon.
machet
2022. június 09. 17:59
Igen ez a jövő.Ezer és ezer hasonló szarakodás vár ránk,egyik a másik után.Csak az ő szabályaik szerint lehet mozogni és azok nekik kedveznek.Át kell gondolni az egészet jó alaposan,ügyesen.Kell-e ez nekünk?Ha muszáj akkor ez van, így fognak szívatni folyamatosan.Nem lesz 1 perc nyugi sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!