Hatszor tankolt rendszámcserével egy férfi, elfogták

2022. június 29. 19:29

A rendőrség egy román férfi ellen indított eljárást, mivel tehergépkocsiján lecserélte annak román rendszámát magyarra azért, hogy hatósági áras üzemanyaghoz jusson.

2022. június 29. 19:29
null

Az Edelényi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki tehergépkocsiján lecserélte annak román rendszámát magyarra azért, hogy hatósági áras üzemanyaghoz jusson.

Egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntette, csalás vétség és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a 30 éves férfival szemben.  A gyanúsított 2022. június 25-én délután Dusnokpuszta külterületén leállította kamionját, majd a járműszervényt szétkapcsolta. A tehergépkocsiról leszerelte a román hatósági jelzést, majd helyére magyar rendszámot rakott, amit egy honi személygépkocsira adtak ki.

A tetten ért férfi többek között elmondta: a rendszámsvindli azt a célt szolgálta, hogy hozzájusson a hatósági áras üzemanyaghoz. A sofőr gyanúsítotti kihallgatásán elmondta még, hogy

ezt megelőzően a trükk már hatszor bevált.

Az Edelényi Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nabakker
2022. június 30. 08:31
Trükközők mindig voltak/lesznek, el kell kapni őket azt jónapot. Tőlem mindig kérik, de nem probléma úgy is a forgalmiban hordom a kártyáim :)
Reszelő Aladár
2022. június 30. 07:34
A rezsicsökkentéssel elégedetlenkedők legnagyobb baja, hogy nincs hova/bonyolult befizetni a különbséget. De itt ilyen probléma nincs. Csak zsebben hagyod a forgalmit és már lehet is a teli árat fizetni. Hernádi Zsolt és a részvényesek köszönik majd szépen.
Ólat a trolloknak
2022. június 30. 06:05
Románnak lenni foglalkozás.
krampus
2022. június 30. 04:30
Le kell foglalni a jarmuveit s visszahajitani ciganyorszagba. Abbol majd a tobbi is tanul!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!