Angol szövetségi kapitány: Magyarország ellen nagyon sok nagy futballnemzet megszenved

2022. június 04. 22:18

Gareth Southgate meglepődött, hogy a meccs elején fütyültek a gyerekek, de egyébként szerinte fantasztikus volt az atmoszféra.

2022. június 04. 22:18
null

Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk. Magyarország ellen nagyon sok nagy futballnemzet megszenved. Sokszor csak fél méter hiányzott támadásban a jó befejezéshez. Fárasztó idény után vagyunk és a nagy meleg sem kedvezett nekünk. El kell fogadnunk a kritikákat, nem játszottunk jól. Magyarország nem tartozik a top hat-hét válogatott közé, de ha nem játszunk jól, képes megnehezíteni bárkinek a dolgát, ez látszott ezen a meccsen” – nyilatkozta Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya csapata budapesti veresége után.

„A magyarok jól tömörültek a letámadásainkkal szemben, nem voltak meg a területek a támadásokhoz, sokszor el is adtuk a labdát. Az összképet tekintve talán igazságosabb lett volna a döntetlen, de nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy megnyerhessük a meccset” – tette hozzá Southgate a Nemzeti Sport beszámolója szerint. Az angol szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy nagyon régen nem kaptak ki: az angol válogatott (nem számítva a tizenegyespárbajban elbukott Eb-döntőt) legutóbb 2020. november 15-én szenvedett vereséget, akkor Belgiumtól kapott ki Nemzetek Kupája-mérkőzésen 2–0-ra. „A játékosok nagyon csalódottak, de a későbbiekben is egyensúlyba kell hozni a kísérletezést és a jó játékot. Az újoncainknak volt néhány pontatlan megoldásuk, és a védekezésben is voltak hibák. James Justin kisebb sérülést szenvedett, ezért cseréltem le. Jarrod Bowen veszélyesen játszott, sajnos nem tudott gólt szerezni, de jól mozgott” – értékelt Southgate, aki újságírói kérdésre elmondta, meglepte, hogy a meccs elején fütyültek a gyerekek, de egyébként fantasztikus volt az atmoszféra.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendőr
2022. június 05. 17:03
Szerintem, amikor az angol, francia, román, cseh... stb. focisták letérdelnek a magyarok elleni meccs előtt, a szurkolóknak azon nyomban fel kellene emelni TRIANON táblákat és molinókat. Az előtt térdeljenek, talán, de nem hiszem, hogy megértenének ebből valamit.
Mennyei Hang
2022. június 05. 16:23
Mi a baj a térdepléssel gyerekek??? Eljöttek ide Magyarhonba a pofonért de már előtte letérdeltek előttünk Magyarok előtt!!! Nekem tetszett. És a buzizást nem kellene a sportba belekavarni mert sok meglepetést tartogatna egy foci öltöző :)))
Macskabarát
2022. június 05. 10:25
Mi csak a Jó Isten és kedvesünk előtt térdelünk le mikor megkérjük a kezét. Sportrendezvényen különben is a himnusz utáni emelkedett hangulatban térdepelni valami olyasmiért, aminek semmi köze a meccshez értelmetlen, visszás. A szolidarítást, a rasszizmus elleni küzdelmet nem térdepléssel kell kiváltani hanem tettekkel.
Hannah184
2022. június 05. 09:49
Ne térdelgessetek, fizessetek a országoknak amelyeket kifosztottatok, megnyomoritottatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!