Felgyújtják Makovecz Imre tokaji közösségi házát

2022. június 22. 18:15

A különleges eseményre június 24-én, pénteken Szent Iván éjszakáján kerül sor az építész kérésére.

2022. június 22. 18:15
null

A tokaji népművészeti tábor keretében 1979-ben létrejött közösségi ház már nagyon leromlott állapotban van, rekonstrukcióját új helyszínen készíti el a Makovecz Imre Alapítvány és Tokaj Város Önkormányzata. A régi építmény maradványait pedig az építész kérésére egy szervezett szimpózium keretében gyújtják fel – számol be az Építészfórum; egyébként minderről az Országépítő adott hírt.

A különleges eseményre június 24-én, pénteken Szent Iván éjszakáján kerül sor, a szervezők pedig várnak mindenkit, „aki a hamvaiból újjászülető ház megvalósításának első szimbolikus eseményénél szívesen ott lennének!” A műsor este 7 órakor kulturális programokkal kezdődik, többek között ifj. Csoóri Sándor Kossuth-díjas népzenész és az Új Gereben Együttes zenél, az építmény maradványait kilenckor gyújtják meg.

(Fotó: Építészfórum/Facebook)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2022. június 23. 13:22
Tarkovszkij: Áldozathozatal
korona.2.0
2022. június 23. 11:12
Makovecz egy megrögzött ÖRDÖGIMÁDÓ vagyis sátánista volt. Az "épületei" nem időállók, kaparékok inkább és nekem úgy rondák, ahogy vannak. Szörnytemplomokat kreált, amikben inkább a Sátánt lehet imádni, mint a (Jó) Istent. A magyarok SOHA nem laktak jurtában és ilyen növényekből ősszetákolt valamikben. Tűzön égjen minden Makovecz építmény !
viewty
2022. június 23. 05:37
Készülnek egy ideje erre a performanszra. Nem tudom, hogy az a nagyobb bűn, hogy felgyújtják, vagy az, hogy hagyták teljesen lerohadni.
altona
2022. június 22. 23:34
A többit is, plíz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!