Folytatódik az MSZP–DK-belharc Pesterzsébeten

2022. június 23. 16:48

Hatalmas a DK befolyása a pesterzsébeti MSZP-re is.

2022. június 23. 16:48
null

Tovább bomolhat az MSZP a fővárosban, miután a baloldali bástyaként elkönyvelt Pesterzsébeten Csaszny Márton MSZP-s képviselő elhagyta a frakciót – írta meg a Magyar Nemzet. Csaszny a lapnak azt nyilatkozta, csak szünetelteti frakciótagságát, de információk szerint már a DK-val szimpatizál. Eközben a lap kiderítette, hogy más ügyekben sem találja az összhangot az MSZP és a DK a kerületben.

Csaszny Márton othagyta a pesterzsébeti MSZP-frakciót

Otthagyta a pesterzsébeti MSZP-frakciót Csaszny Márton, a lap értesülései szerint azért, mert ellentétek alakultak ki közte és frakciótársai között. Az információik szerint Csaszny Márton továbbra is a párt tagja marad, azonban nem a frakció tagjaként fogja folytatni a munkát. A Magyar Nemzet beszámolt arról, hogy telefonon keresték a képviselőt, aki elmondta, az értesülések nem pontosak, ő ugyanis – mint fogalmazott –

csak szünetelteti frakciótagságát, ennek pontos okairól azonban nem beszélt a lapnak.

A Magyar Nemzet állítása szerint egy informátoruk beszámolt arról, hogy a pesterzsébeti MSZP bomlásának a hátterében a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Gyurcsány Ferenc állhat, a kilépett MSZP-s képviselő ugyanis a DK elképzeléseivel szimpatizál, Csaszny külső támogatásával a DK többségbe kerülhet a képviselő-testületben.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. június 24. 20:00
A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellem-ellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
gonterl
2022. június 23. 20:24
A bírálat színvonala a bírálókról állít ki bizonyítványt.
nempolitizálok
2022. június 23. 18:06
Császi lelépett a süllyedő hajóról.
nyugalom
2022. június 23. 17:58
Minden dk-s mszp-s volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!