Lengyel lap: Amikor Magyarország tiltakozik, akkor csak kimondják azt, amit a németek gondolnak

2022. június 01. 11:04

A Do Rzeczy szerint a mostani szankciós vita nem más, mint Berlin és Budapest közötti néma megállapodás.

2022. június 01. 11:04
null

A Do Rzeczy lengyel lap egy véleménycikket közölt az olajembargós megállapodás kapcsán. A cikkben kifejtették, hogy a hatodik szankciócsomag több országnak is nehézséget okozott, valamint megosztott több uniós országot is. Azonban felhívták arra a figyelmet, hogy szerintük bár Magyarország és Szlovákia tiltakozott az Európai Bizottság hatodik szankciós javaslata ellen, de a diplomácia világában ez azt jelenti, hogy 

a magyarok egyszerűen csak hangosan kimondják azt, amit a németek csendben gondolnak.

A lap szerint így ez csupán annyit jelent, hogy a szankciós vita nem más, mint Berlin és Budapest közötti néma megállapodás.

Nyitókép: Olaf Scholz, a német kancellár. Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2022. június 02. 07:41
Jó, de amikor a lengyelek beszélnek, akkor Amerika hangját halljuk.
Reszelő Aladár
2022. június 01. 17:15
Könnyű úgy moralizálni, hogy beterjesztek egy baromságot, amiről tudni lehet, hogy nem fogják elfogadni. Ettől a beterjesztő lesz a jóember, aki pedig elutasítja, az a rossz.. Csak egyszer küldenének be egy olyan faxxságot, ami azt hiszik, hogy nekünk rossz (de valójában jó) és majd Dr Miniszterelnök megvétózza. Aztán nem teszi. Csókoltatom a lengyel testvéreinket, hogy immár ők is morállal fűtenek és azzal is autóznak. A receptet mikor tervezték megosztani velünk? Legalább morális alapon.
Kivűlálló
2022. június 01. 17:04
Oszt akkor mi van, poloskák....?!
Kutyus
2022. június 01. 16:41
Németország fegyverkezik. Van, és lesz nyersanyag. Oroszok már nem azok akik régen, de sajnos a németek se. Ezt a szó jó értelmében írom. Végre azért valahogy csak visszaszoritjuk az amcsikat az öreg Európából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!