Fürjes Balázs: Amíg ez a kormány hivatalban van, nem lesz dugódíj

2022. június 28. 12:57

Szerinte Karácsony Gergely mellett most már az LMP is a dugódíj mellett van.  

2022. június 28. 12:57
null

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kijelentette: amíg ez a kormány hivatalban van, nem lesz dugódíj. Indoklásként elmondta:

a kormány nem akarja nevelni az embereket,

nem akarja megmondani, hogyan éljék az életüket, mivel közlekedjenek. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester mellett most már az LMP is a dugódíj mellett van.    

A budapesti közlekedés romokban hever

Értékelése szerint a probléma valós, de a dugódíj mint megoldás nem jó, mert nem helyes azoknak a külső kerületekben, vagy az agglomerációban élőknek a megsarcolása, akik például munkába járáshoz használják az autót.

Autóval közlekedni nem deviancia”

- közölte. Elmondta: a budapesti közlekedés romokban hever, a káosz mindennapos, mert nem hangolják össze a fővárosi önkormányzat által megvalósított fejlesztéseket, amelyek késnek is, holott a kormány jelentős pénzt ad rájuk.

Ha Tarlós István maradt volna a főpolgármester, már rég készen lennének a budapesti fejlesztések”

– hangoztatta. Hiányolta a 3-as metró klimatizálását. Úgy összegzett, a főpolgármester nem teszi, amit ígért, de teszi, amiről egy szót sem szólt: megbénítja a város közlekedését biciklisávokkal és lezárja az autóval közlekedőktől szinte a teljes rakpartot.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2022. június 29. 07:19
"New Yorkban elkészült a dugódíj bevezetésére vonatkozó javaslat, aminek hatására becslés szerint 13-14 százalékkal csökken majd a forgalom és 8-9 százalékkal nő a közúti forgalom átlagsebessége, írja Vitézy Dávid a Forbes magazinban. Az éves becsült bevétel pedig 965 millió dollár (245 milliárd forint) és 1,7 milliárd dollár (432 milliárd forint) között várható, ami bőven fedezné a lepukkant New York-i metróhálózat teljes felújítási és beruházási tervét, sőt további új tömegközlekedési fejlesztéseket is. Vitézy szerint a New York-i helyzet sokban hasonlít a budapestire: egyre több autó, rendszeres dugók, sürgető és forráshiányos metrófelújítás. A méretek mások, de a logika világos – és itthon is működne, teszi hozzá." (Index, 2018.01.22.)
vajda
2022. június 29. 07:14
"Budapesten a dugódíj bevezetése ma már nem kérdés, ez elkerülhetetlen lesz - mondta Tarlós István főpolgármester a Budapestinfón. Még a kormány döntésére vár a főváros, de a kerületekkel összeállított terv szerint a Budapestre behajtás joga évente 5 ezer forintba kerülne - lehet, hogy a budapestieknek is. Egy másik változat szerint ezen felül egy szűkebb, belvárosi zónahatár átlépéséért is fizetni kellene egy egyelőre ismeretlen összegű dugódíjat." (Origo, 2015.09.18) "Tarlós: dugódíj jöhet Budapesten A főpolgármester szerint a belváros autómentesítése címszó alatt már a 2009-ben kiadott programjában is szerepelt a dugódíj." (Világgazdaság, 2019.04.16)
Chardonnay99
2022. június 28. 20:50
Hajdan a Rákóczi téren volt dugódíj.
Láncfűrészes Attasé
2022. június 28. 15:00
Mit állít az igaz jó Tarlós István? Elkerülhetetlen a dugódíj bevezetése: https://www.origo.hu/itthon/20150918-elkerulhetetlen-a-dugodij-bevezetese-tarlos-istvan.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!