Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Tömeges elbocsátás az Alfahírnél és az N1TV-nél: Havas Henriknek azt mondták, csak nyári szünetre küldik

2022. június 13. 11:34

Sokaknak sms-ben mondtak fel.

2022. június 13. 11:34
null

Jelentősen csökkenti a Jobbik-közeli fenntartó az N1TV és az Alfahír szerkesztőségének méretét, és mindössze néhány munkatársat tartanak meg. Elterjedt, hogy Havas Henrikkel is megszakítják a közös munkát, de Havas a Media1-nek azt mondta, vele azt közölték, nyári szünetre küldik a műsorát.

Havas nincs kétségbeesve

Az Alfahír szerkesztősége a Media1 egyik forrása szerint hat főre apad; a Szabad Európa szerint a korábban tízfős stábból mindösszesen négyen maradnak a portálnál két hónapon belül, továbbá ennyien maradnak az N1TV-nél is. A Media1 egyes forrásai szerint felmondtak Havas Henrik műsorvezetőnek is, aki Havas megmondja címmel vezetett műsort az online tévécsatornán. Ám amikor telefonon utolértük Havast, azt mondta,

annyit közöltek vele, hogy a műsorát a nyárra való tekintettel szüneteltetik

– tényleges felmondás tehát nem történt, de ha vége is lenne a munkának, Havas azt mondta, akkor sem esne kétségbe, mert „ez a 121. hely, ahol életem során vagyok, és most is sok más tevékenységen dolgozom”.

Havas tehát egyáltalán nincs kétségbeesve, egyébként az N1TV-ről elég pozitívan beszélt a Media1-nek a telefonban. Azt mondta, nagyon szabadon készíthette a műsorát, sosem szóltak bele a tartalomba, és azzal sosem törődött, hogy ki a tulajdonos.

Az Alfahír és az N1TV stúdiójának a bérleti szerződését is felmondták

A Szabad Európa cikke szerint sokaknak sms-ben mondtak fel, míg másokkal személyesen bontottak szerződést, anyagi nehézségekre hivatkozva. Többeknek indoklás nélkül mondtak fel, amit azért tehetnek meg, mert a munkavállalókat csoportos leépítésre hivatkozva fogják elküldeni – ebben az esetben pedig nem szükséges a szerződésbontás okát megindokolni.

A Szabad Európa arról is írt iparági források nyomán, hogy

már az Alfahír és az N1TV szerkesztőségének, valamint stúdiójának a bérleti szerződését is felmondták,

ugyanis egyelőre nem tudni, hogy a következő hónapokban mennyi pénzből gazdálkodhat a Jobbik pártalapítványa. A Media1 úgy tudja, hogy részben a Jobbik elnökségében az április 3-i súlyos kudarcok után kialakult személyi változásoknak is jelentős szerepe van az N1TV-nél és az Alfahírnél kialakult helyzetben.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. június 14. 06:59
Eljött részükre az utolsó kezelés ideje. A delikvenseket szappanos deszkára kötözik, majd elindítják őket lefelé a vizes lépcsőn. "Utazás" közben már látják, hogy az árulás nem bocsánatos bűn.
Málaga21
2022. június 13. 21:09
"a Szabad Európa szerint a korábban tízfős stábból mindösszesen négyen maradnak a portálnál két hónapon belül,..." Már a brit tudósok is kimutatták, hogy tíz emberből hat, az négy ember.
palicsi
2022. június 13. 20:12
A Havas, "tanár úr"! Márpedig, iskolaszünet idején, nem kellenek tanárok!
kispufi
2022. június 13. 17:36
És Parizerország felszívódik a nagy büdös kloákában, ahonnan korábban idepottyant.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!