Változnak a szelek: Hadházy megerősítette, leteszi a képviselői esküt, bár időpontot még nem kapott

2022. május 04. 18:45

A politikus korábban arra buzdította az ellenzéket, hogy ne vegyenek részt a parlament alakuló ülésén.

2022. május 04. 18:45
null

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén a 199 képviselő közül egyedül Hadházy Ákos nem tett esküt, így az országgyűlési törvény értelmében nem vehet részt az üléseken és a bizottságok munkájában, tisztségre nem választható meg, és javadalmazást sem kap. 

A képviselő később jelezte, hogy mandátumát fel fogja venni, és később tesz majd esküt. Ezt megerősítette az ATV-nek is a politikus – adta hírül a 24.hu.

A politikus korábban arra buzdította az ellenzéket, hogy ne vegyenek részt a parlament alakuló gyűlésén. Hadházy eredetileg a Momentum frakciójába ült volna be, de amikor a párt az előzetes tervekkel ellentétben jelezte, hogy mégis részt vesznek az alakuló ülésen (mindannak ellenére, hogy nem teljesültek a Fekete-Győr András által Kocsis Máténak szabott feltételek), a Zuglóban győzedelmeskedő megválasztott képviselő kijelentette, hogy nem ül be a párt soraiba.

Az alakuló ülésen egyébként az összes ellenzéki párt részt vett, a Momentum, a DK és a Párbeszéd legtöbb képviselője azonban az eskütétel után kivonult, így a Fideszen és a KDNP-n kívül a Mi Hazánk, a Jobbik, az MSZP, valamint az LMP maradt bent az ülésteremben. Pár órával ezután megjelent Hadházy a Kossuth téren és egyszemélyes demonstrációt tartott az Országház előtt.

Hadházy Ákos az ATV-nek elárulta, hogy nem kapott még időpontot az eskü letételére.

Nyitókép: Facebook

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XSXS
2022. május 05. 16:55
A kovetkezo eskutetel idopontja a kovetkezo idokozi orszaggyulesi kepviselo valasztas utan lesz,amikor a megvalasztott ogy.kepviselo eskut tesz.Akkor csatlakozhat...
Gonella
2022. május 05. 16:50
mivel az új országgyűlés megalakult, és ő még nem vette fel a mandátumát illetve nem tette le az esküt jelenleg jogilag nem képviselő ennek értelmében a mentelmi joga sem védi, szerintem most kellene elkapni, talán annyi vaj van a fején. vagy nincs.? személy szerint jól elszórakozom rajta, de jöjjön egy újabb bohóc, ő már lejátszotta a szerepét.
Reszelő Aladár
2022. május 05. 16:14
A következő alkalom 2023.04.04. Viszont mivel nem vette át 1 éven át, így egy előrehozott választást kell kiírni a körzetében. Sanálom a Zuglóiakat, hogy egy olyan marharépát sikerült megválasztani, aki nem hogy nem akarja, de nem is tudja képviselni a választóit.
KBA98
2022. május 05. 16:00
ennek az esküjét nem fogadon el! Hazudik, árt és csak egy métely!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!