Schiffer: Az ellenzék túlélő üzemmódban van

2022. május 21. 19:18

„Ebből a történetből az O1G-koalíció számára nincsen felállás” – véli a volt országgyűlési képviselő.

2022. május 21. 19:18
null

Interjút adott a Demokratának Schiffer András ügyvéd, egykori országgyűlési képviselő. A beszélgetésben szó esett a választási eredményről is, azon belül is az ellenzék kampányáról, valamint jelenlegi helyzetéről. 

Ezek túlélő üzemmódban vannak. Az egyéni egzisztenciákat, a zsákmányt féltik”

– fogalmazott Schiffer, aki szerint „az intellektuális potenciál leginkább a DK-ban van jelen, illetve a Szemlő-hegyi villában”. Egy-két szereplőt leszámítva, mint például Ungár Pétert, Schiffer András szerint a „legtöbb képviselő esetében [...] nem az ellenzék, hanem az egész ország szégyene, hogy ezek napi szinten ott páváskodhatnak a magyar országgyűlésben”.

Mi lehet az ellenzék reménye?

Schiffer András a beszélgetésben úgy fogalmazott: „Gyurcsányék soha nem fognak győzni”, a DK nélkül viszont az ellenzék el sem tudott volna indulni, az ügyvéd szerint ugyanis a Gyurcsány-párt erőforrásainak köszönhető, hogy bejutottak ellenzékiek a parlamentbe. 

Ebből a történetből az O1G-koalíció számára nincsen felállás. Ha újra összefognak, legközelebb is reprodukálják a tavaszi eredményt”

– értékelt Schiffer, aki szerint teljesen mindegy, hogy ha a következő választásra „találnak egy Márki-Zaynál is képességtelenebb vezetőt”, vagy „személyesen Gyurcsány Ferenc áll az élre”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. május 23. 21:11
"az intellektuális potenciál leginkább a DK-ban van jelen" : )))) Vadai veri Jákobot agyilag
Rocktoberi
2022. május 22. 13:07
Béke poraikra! Ez az ellenzék nem fog hiányozni senkinek.
TK421
2022. május 22. 09:37
Hát, Schiffer, eddig téged tartottalak annak az egyetlen ellenzékinek, aki egy fejlett demokráciában hagyományosan is betölthetné funkcióját. Nagyjából az egyetlen olyan magyar ellenzékinek, akinek megvan a saját véleménye, de azt legalább az ország érdekeivel szemben nem próbálja érvényre juttatni. És ezzel a fenti szövegeddel most szépen bebizonyítottad, hogy tévedtem. Mert tökéletesen beleillesz a moslékba, csak valamiért eddig nem vettek be: "Még az intellektuális potenciál is leginkább a DK-ban van jelen, illetve a Szemlő-hegyi villában." "A DK nélkül nem tudták volna a szükséges ajánlásokat sem összeszedni..." "A kormányképesség legalább nyomokban ott van a DK frakciójában." "...de Gyurcsány, Arató, Vadai kormányviselt emberek." Mi történt, Schiffi? Piaci rést vélsz felfedezni? Itt az ideje a visszatérésednek, és mindössze néhány nyalintásra van szükséget Flétóék ánuszának irányában, hogy újból országos támogatottságú ballib politikus legyél? Tudod mit, Schiffi? Ajánlgass még! Ajánlgasd például Adolf Eichmannt, Joseph Göbbelst meg persze Adolf Schicklgrubert is, mind kormányviselt emberek! De lehetne Vjacseszlav Molotov, Lavrentyij Berija és Joszip Viszárjonovics Dzsugasvili is az ajánlásodban, ezek is mind-mind kormányviselt emberek! Összegezve: szánalmas vagy, András! Erre nincs bocsánat!
annamanna
2022. május 22. 09:04
"Az én értelmezésemben aki a tőke-munka, a tőke-természet ellentétpáron belül az utóbbi, tehát a munka, illetve a természet oldalára áll, magyarul a tőke nyers logikájával szemben szociális, ökológiai korlátokat állít, az baloldali. Aki a tőkét – legyen az globális vagy nemzeti – és annak érdekeit érvényesíti, és nem ismer el sem természeti értéket, sem szociális szempontot korlátként, az jobboldali. Aki a kizsákmányolást magától értetődőnek tartja, az jobboldali, aki fellép a kizsákmányolás ellen, az baloldali. Ilyen egyszerű. A helyesbítés oka tehát az, hogy a kelet-európai posztkommunista nómenklatúra utóvédjeit éppúgy nem tekintem baloldalnak, ahogyan a globális progresszív hálózatok különböző helyi rezidenseit sem."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!