Reagált a honvédelmi tárca Schmidt Mária hadkötelezettségről szóló ötletére

2022. május 05. 12:34

Schmidt Mária véleménye semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával – szögezte le a tárca.

2022. május 05. 12:34
null

Schmidt Mária a PestiSrácok oldalán közzétett véleménycikkében ír arról, hogy „folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon”.

Az ATV híradója megkereste a kijelentéssel kapcsolatban a Honvédelmi Minisztériumot, hogy megtudja: mit gondolnak a javaslatról, egyetértenek-e vele. 

Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával”

– hangsúlyozta válaszában a tárca.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2022. május 05. 18:18
Kár, mert igaza van.....
Halder
2022. május 05. 16:45
Sorkatonaság bevezetése egyelőre politikai okból nem lehetséges szerintem. Bármely párt hozná be azonnal bukna vele. Azon lehet vitatkozni, hogyha lesz egyszer és biztos (a mostani ellenes hangulat ellenére), hogy lesz mennyi idő lenne érdemes, mert 2 év vagy 1,5 tán sok volt. Most mi fontos volna a szükséges ? 1/ hadfelszerelés beszerzése, amit lehet azt itthon gyártani, ez több okból is jobb. 2/ A katonaság elfogadtatása ismét a lakossággal. Régen nagy elismertsége volt, ez nulla alá ment a 70-80-90es évekre. 3/ A szerződéses állománynak egy olyan életpálya ami miatt megéri eljönni. Ezek most mennek szerintem. Ezt jól csinálják.
Davidov
2022. május 05. 16:17
Nem csak a szemei, az vízagy is kócos lett.
Potymog
2022. május 05. 15:51
"Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával" Helyes, maradjon ez így, Magyarország maradjon a béke pártján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!