Márki-Zay Péter szerint a magyaroknak fürdővízzel kéne leöblíteniük a WC-t

2022. május 19. 13:08

Újabb spórolási ötleteit osztotta meg a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje.

2022. május 19. 13:08
null

Márki-Zay Péter szerdán, a Hit Rádióban beszélt többek között arról, hogy szerinte hogyan lehet kevesebb vizet használni. Úgy fogalmazott:

tehát az a víz, amit mondjuk, mit tudom én, mire használ, az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas, mondjuk fürdővíz, teszem azt. Tehát vannak ilyen megoldások.”

Az említett gondolatmenet az alábbi videóban, 27 perc 23 másodperctől hallgatható meg:

Emlékezetes, Márki-Zay Péter a kampányban, akkor még a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként támadta a rezsicsökkentést, és úgy fogalmazott: „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.” 

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2022. május 19. 19:27
Márki Zay Péter eddig rendkívül sok képtelenséget hordott már össze, de az ötlete - követendő! Ugyanis a vízzel gazdálkodnunk kell, ezt már a nemrégiben leköszönt magyar köztársasági elnök Áder János is számos fórumon hangoztatta a fel és a megszólalásaiban! Már a XXI. században is két alapvető tényező fogja meghatározni az emberiség megélhetésének a jövőjét: Az ember és állatok számára fogyasztható ivóvíz és az energiahordozók, valamint azok felhasználásának minél környezet kímélőbb felhasználása! Amit Márki Zay állít, egyáltalán nem ördögtől való gondolat, a fejlett technológiájú országokban már régen foglalkoznak ennek a témának a gyakorlati megvalósításával! Mert miről is van szó? Tiszta iható csapvízzel a WC-k leöblítése óriási pazarlás! Egyfelől magával a vízkonccsel, másfelől az ivásra alkalmassá tétel előkészítésével, mert az is energiafelhasználást igényel! A fürdővizet egyébként az ezzel foglalkozó szakirodalom "szürke szennyvíznek" nevezi, amely megfelelő tárolás,esetleges kezelés esetén további felhasználásra, WC öblítésre minden további nélkül felhasználható! Ehhez mindössze kettő szennyvízrendszert kell kiépíteni, az egyik a "szürke szennyvízé", a másik a hagyományos értelemben vetté, amelyet azután a csatornák összegyűjtenek és a települések központi víztisztító telepein tesznek a folyóvizekben visszabocsájthatóvá alkalmassá. Ez persze csak a fejlett országok állapotára igaz! A világ elmaradottabb országaiban Ázsiában és Afrikában az ott élők jelentős része gyakorlatilag olyannyira szennyezett vizet iszik, annak a felhasználásával él, hogy az már - sajnos - minden további nélkül szennyvíznek minősíthető! Itt jön be az a helyzet, amikor egy politikai szereplési miatt népszerűtlen és sokak által elutasított politikus is mondhat, adhat közre minimum megfontolandó, de a megfelelő szakemberek bevonásával - hosszú távon gondolkodva - feltétlen megvalósítandó elképzelést! És tanulság a mindenhez IS értőknek, hogy mielőtt a tasztatúrákat elkezdenék csépelni - fontos a hideg fejjel való gondolkodás!
roughneck
2022. május 19. 19:23
Ezt majd akkor tesszuk meg, ha te meg a wc-bol kimert vizzel oblited ki a szadat.
bölcsbagoly
2022. május 19. 17:14
Jó jó, de csak egy technokrata aggyal lehet ilyet kitalálni! A víz, akár az oxigén, széndioxid, stb. körforgásban van a természetben, s az emberi létesítményeken át is. A szennyvizet tisztítjuk, de magától is megtisztul, csak hosszabb ideig s természetes úton (nádasok, stb.) A földi víz egy cseppje sem hagyja el a bolygót, felgyűl, raktározódik valahol, vagy beépül az élőlényekbe, talajba, altalajba. Még a világ legszárazabb sivatagjában is van víz az ott élő növények és állatok számára, a vízpárából, a ködből! A Szahara alatt meg édesvízű tenger van, nem is túl mélyen (ennek a szemei az oázisok forrásai), s a nyugatíak által meggyilkolt libiai elnök, Khadafi, fel is tudta használni, virágzó - szó szerint is! - országgá változtatva a sivatagot! DE ez sokaknak nem tetszett! Ergo, a vízhiány, az aszály manapság csak az emberi tehetetlenségről, restségről, butaságról szól. Folyvást dicsérik nálunk is a XIX. századi folyórendezést, mocsár lecsapolást, de több kárt okoztak vele mint hasznot, gyorsítva a kívülről jövő víz le és kifolyását. A hülye zöldek meg rátettek egy lapáttal a Duna -kanyarban a rendszerváltáskor. S most megint ügyködnek, hisztíznekl.
Ólat a trolloknak
2022. május 19. 16:48
Téged kellett volna kiönteni a fürdővízzel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!