Magyar Békekör Egyesület: Kijev ágyútölteléknek használja a kárpátaljai magyarságot

2022. május 28. 11:46

Az egyesület szerint a magyar kormány nem tesz semmit a folyamat ellen.

2022. május 28. 11:46
null

Egyre több kárpátaljai magyar áldozatot szed a háború Ukrajnában. Kijev ágyútölteléknek használja határon túl élő honfitársainkat az oroszok ellen” – írtja az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül megjelent közleményében a Magyar Békekör Egyesület.

Azt írják, „megrökönyödéssel tapasztalják, hogy a magyar kormány semmit sem tesz ez ellen”, holott korábban a kabinet éppen a magyar kisebbség jogai miatt emelt vétót Ukrajna NATO-csatlakozása ellen. „Miért ez a meghátrálás Kijevvel szemben? Se jogok, se élet?

– fogalmaz közleményében a Magyar Békekör Egyesület, amely szerint meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat a kijevi kormánnyal szemben.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 29. 15:01
RAKÉTÁRA VAN SZÜKSÉGE!
Reszelő Aladár
2022. május 29. 11:04
"Semmit sem tesz"? Nek tudom kik vagytok, de tanulajto meg kommunikálni. Egy csapásra hiteltelenné lehet a legjbb üzenetet is a "minden" és "semmi" szavak használatával. Ide jön a felsorolás a menekültek befogadásától, a humanitárius segítség és segélyszálltásokon át a anyaországból jövő tőkebefektetésekig. És mintha mi tartanánk felszínen a etnikai kisebbség problematikát, leginkább az ukrán állam húzásai miatt.
Gyzoltan
2022. május 28. 20:07
A kormányzat le van kötve Brüsszel által! -nem ér rá! -ha igaz, éppen most szenvedünk vereséget az olajembargó ügyében...
bagira
2022. május 28. 15:28
Magyarország élelmet gyógyszert küld ennyit tehet .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!