Lázár János: Fegyverszünetet kötöttünk Márki-Zay Péterrel

2022. május 03. 16:41

Kedden kétórás megbeszélést folytatott Lázár János és Márki-Zay Péter.

2022. május 03. 16:41
null

Fegyverszünetet kötöttünk négy év után – ezzel kezdte közös sajtótájékoztatójukat Lázár János azután, hogy Márki-Zay Péterrel tárgyalt. A fideszes politikus szavai szerint ez az egyezség nem azért született meg, hogy ők személyesen jobban érezzék magukat – pláne, hogy korábban már bizonyították: harcolni tudnak –, hanem az a cél, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen.

Márki-Zay Péter is hasonlóan vélekedett, megfogalmazása szerint ez a helyzet most valóban nem a harcról szól és egyikük sem adja fel az álláspontját. Három helyi témában sikerült is megállapodniuk, amelyek esetében Lázár János a térség parlamenti képviselőjeként és a kormánypárt politikusaként segítséget tud nyújtani:

  • Az ipari park fejlesztése – 100 hektáros bővítésről van szó
  • 117 kilométeres kerékpár- és mezőgazdasági útfejlesztési projekt
  • Iskolák energetikai fejlesztése

A polgármester reményét fejezte ki, hogy Hódmezővásárhely fejlődése példát mutathat az egész országnak.

Lázár János esetében felmerült az a kérdés, hogy vajon milyen magas pozíciót tölthet majd be esetleg az újonnan megalakuló kormányban, hiszen minél közelebb van a tűzhöz, annál nagyobb a befolyása. Erről annyit mondott, amit Orbán Viktor is: „semmi sem lehetetlen”. Bár szerinte annál magasabb pozíció nincs, mint legyőzni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét. Arról is beszélt, hogy bármilyen személyes sérelme volt korábban, a győztesnek azt félre kell tennie. Állítása szerint a Fideszben is örültek ennek a találkozónak, még a miniszterelnökkel is beszélt erről. – A Fideszre és Orbán Viktorra mindig számíthatott Hódmezővásárhely – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatót visszanézhetik itt: 

Nyitókép: Facebook-videó

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. május 03. 22:54
Ha betartják, akkor rendben.
Lajoss
2022. május 03. 20:47
Hisz valaki ebben az országban a rókaképű lézerjaninak?
Házam Hazája
2022. május 03. 20:17
Lehull a dkhályog lassan. Lázár nem tiporja el, inkább felsegíti. Közös érdek. Legalább megtudjuk többek között, Bigével mit ettek.
flesh ripper
2022. május 03. 18:46
Fegyverszünetet köt a bolondokházának elmegyógyász főorvosa, a skizofrén, paranoiás , Napóleon-komplexusos ápolttal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!