„Nem azért van, hogy autópályaként használjuk” – Karácsony Gergely a pesti alsó rakpartról

2022. május 15. 15:33

A főpolgármester szerint a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését.

2022. május 15. 15:33
null

„A budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését!” – szögezte le Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely vasárnap. A főpolgármester úgy fogalmaz:

„A válaszadók közel egyötöde egyenesen teljesen autómentes”

A főpolgármester bejegyzésében egy friss közvélemény-kutatásra hivatkozik, amely kapcsán többek között azt írja, a válaszadók közel egyötöde egyenesen teljesen autómentes, végig gyalogos rakpartot szeretne.

hanem hogy mindannyian csodálhassuk a Duna és a budai látkép szépségeit”  – fogalmaz a főpolgármester.

Mint írja: „köszönöm mindenkinek, aki támogatja a rakpart gyalogos fejlesztését, akit pedig még nem sikerült meggyőznünk, az látogasson ki valamelyik hétvégén a rakpartra és élvezze ezt a páratlan várost, Budapestet!” – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Karácsony Gergely írását az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

***

Konzultációt indít a pesti alsó rakpart lezárásáról a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Nem értenek egyet Karácsony Gergely döntésével, ami álláspontjuk szerint tovább ronthatja a budapesti autós közlekedést. Bővebben!

Nyitóképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2022. május 16. 16:00
Kari Geri egyszerűen elmondta a Publicusnak, vagy valami hasonlónak mi legyen a "közvélemény kutatás végeredménye", majd előadta azt. Ezzel szemben az Index az olvasói körében egy elég méretes (30000 vélemény) kutatásban kihozta, hogy kb. 2/3-a véleményt nyílvánitóknak a lezárás ellen van. (https://index.hu/belfold/2022/05/16/karacsony-gergely-budai-also-rakpart-szavazas-kozvelemeny-kutatas-velemeny/) Kari Geri erre "varrj gombot".....
kitiltott
2022. május 16. 05:55
Ebbe a nagy autóellenességbe fog belebukni ezt már nem fogják tűrni az autósok..
APESZ72
2022. május 15. 22:50
Igazából saját komcsi idióta szavazóival tol ki. Én max bringával járok a belvárosba, úgyhogy tetszik az ötlet.
Házam Hazája
2022. május 15. 22:00
Fővárosi kérdezz-felek: - A sitten megkérdezik, ki akar holnap szabadulni? Amúgy meg nem bicikli piktogramokat festettek 100+ éve a nyomvolnalakra. Fővárosiak mindent bele! Hajtás pajtás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!