Gulyás Gergely a CPAC-en: Távolra kell tekinteni, ha barátokat keresünk

2022. május 20. 12:22

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter alapvető igazságokról, a munkanélküliség felszámolásáról és külpolitikai barátok kereséséről beszélt a CPAC Hungaryn.

2022. május 20. 12:22
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Gulyás Gergely CPAC-en elmondott beszédében – mely Donald Trump videóüzenete után hangzott el – kiemelte, hogy szerinte fontos megosztani másokkal sikerünk modelljét.

A különbség az, hogy míg Nyugat-Európában a kereszténydemokrata jobboldal elfogadja, hogy a mércét a liberálisok és a zöldek adják meg, addig Magyarországon és Amerika egyes államaiban saját vonalat visz a jobboldal. Legközelebbi szövetségeseink tehát vagy a szomszédban – Közép-Európában –, vagy még messzebb vannak.

Sokan érezhetjük úgy, hogy a kontinens fő irányvonala nagyon eltávolodott tőlünk. Ha ezt érezzük, akkor alternatívát kell mutatni, például hogy az apa férfi, az anya nő, és a férfiak nem szülhetnek.

– jelezte Gulyás.

A magyar kormány azt akarja, hogy az alapvető igazságok megismerhetők legyenek. A kommunizmus után a korábbi vezetők akarták megmondani, milyen a liberális demokrácia, és azért tekintenek gyűlölettel a mostani kormányra, mert ezt nem hagyták nekik. A liberálisok az élet minden területét maguk akarják berendezni, de Magyarországon van konzervatív sajtó, think-tank világ, így lehet a sokszínűséget biztosítani. Így sem többség van a kultúrában, hanem erős jobbközép jelenlét, ami lehetőséget ad a politikai versenyre.

A gazdasági versenyképesség az egyik legfontosabb dolog, aki munkaképes korú, annak kell lehetőség, hogy dolgozzon. Ezért szüntettük meg a segélyezi rendszert, mindenkinek kell, hogy legyen munkája, aki saját képzettségének hiányában nem talál, annak átmenetileg az állam ad, de aztán a piacon is legyen lehetősége. Tízmilliós ország vagyunk, amerikai szempontból kis ország, amikor a Fidesz átvette a kormányzást, 12% volt a munkanélküliség, most ez a szám 3,5%.

De nem csak ideológiáról beszélünk, hanem cselekszünk is. A világban van egy urbanizációs folyamat, Amerikában a nagyvárosok a 18. században tízezer fősök voltak, a haladás látványos. Bizonyos dolgok ellen nem lehet tenni, de a közszolgáltatásokat viszont a városokon kívül is meg kell nyitni, színvonalát emelni kell, a magyar falu programnak köszönhetően 3200-ból 1200 településben fordult pozitívra a népesség változása. Itt nem az urbanizáció erősödött, hanem a falvakban laknak egyre többen. 

Gulyás nagy sikert kívánt a jobboldalnak az időközi választáson Amerikában, és reményei szerint hosszú távon ajánlhatja, hogy lesz olyan kormány Magyarországon, melyre egy konzervatív amerikai kormány partnerként tekinthet.

A budapesti CPAC Hungary-t az Alapjogokért Központ – a társszervező American Conservative Unionnal közösen – szervezte.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. május 20. 14:25
Az igazi barátokat a nehéz idők alatt lehet csak igazándiból megtalálni!
kunfia
2022. május 20. 13:46
"Gulyás Gergely a CPAC-en: Távolra kell tekinteni, ha barátokat keresünk" Na ja,hiszen közel nincsenek.Belorusz,Afganisztán,stb.
llnnhegyi
2022. május 20. 13:30
Gulyás Gergely stabil, hozzáértő vezető. Hajrá!
GyurkaPista
2022. május 20. 13:15
Gulyás okos, felkészült fiú, jól lát pályán, ez is tűpontos elemzés/látlelet. Kár, hogy nincs meg benne az "X-faktor", különben a főnök későbbi utóda is lehetne, de sajnos ő nem tud showt csinálni, ami pl Lázárnak nagyon megy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!