Dobrev Klára: Az Orbán-kormány szabotálja, hogy a lakosságnak kevesebbet kelljen költenie fűtésre

2022. május 07. 08:19

Gyurcsány Ferenc felesége szerint „Orbánt mind a mai napig csak Putyin barátsága érdekli”.

2022. május 07. 08:19
null

Gyurcsány Ferenc felesége Facebook-oldalán kezdte fejtegetni Magyarország energiafüggőségének kérdését, az orosz gáznak való kitettséget, de a kormány lépten-nyomon történő bírálata sem maradt el.

„Pontosan 2018. február 9-én Orbán Viktor nagy bejelentést tett. Azt ígérte, hogy 2022-re Magyarország leválik az orosz energiáról. De

Orbánt mind a mai napig csak Putyin barátsága érdekli”

– kezdte értekezését Dobrev Klára.

A bejegyzés alapján úgy tűnik, hogy a DK politikusa nem ismeri a rezsicsökkentés nevezetű intézkedéscsomagot, melynek lényege abban áll, hogy a közműszolgáltatások lakossági fogyasztói ára központilag szabályozott azért, hogy a családokat megóvja a szélsőséges világpiaci áringadozásoktól.

Dobrev szerint ugyanis „Az Orbán-kormány 2010 óta szabotálja azt,

például azzal, hogy egyszerűen nem ad pénzt a panel- és társasházak felújítására”.

„Egyedül Orbán hibája, hogy az elmúlt években nem csökkent Magyarország orosz energiafüggősége, pedig ez lenne a nemzeti érdekünk. A magyar miniszterelnök számára láthatóan fontosabb a Putyin-függősége” – olvasható a bejegyzésben.

A DK-s politikus a lengyel elnökkel is vitába keveredne, ugyanis Andrzej Duda korábban elmondta, hogy

nem Orbán Viktor az, aki a magyar államot ennyire függővé tette Oroszországtól.

Nyitókép: Youtube

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cybericius
2022. május 09. 07:31
Micsoda aljas csúsztatás ez Dobrev részéről. A panelprogram létezése önmagában nem befolyásolja az energiahordozók beszerzés árát.
Lena31
2022. május 08. 16:06
Ez a bolgár medve utálja magyarországot, imádja az úniót. Bevallottan az európai egyesült államokban hisz, vagyis hogy ne létezzen magyarország, be legyünk darálva az EU-nak és Brüsszel másodrendű állapolgárai legyünk. Tarodjon haza, ez itt tényleg nem az ő hazája. Ő a legnagyobb terjesztője annak, hogy Orbán Putyin "barátja". Valójában Putyin barátja Gyurcsány volt. Érdekes, amikor ő volt kint Putyinnál, a baloldal nem Putyin haverozta, pedig ők tényleg jóban voltak. Egészen addig, amíg el nem hangzott az öszödi beszéd. Azóta Putyin nem kommunikált vele. Emiatt haragszanak Putyinra, és a szintén gyűlölt Orbánnal akarják összepárosítani. Vagyis, hozzák a szokásos taktikát, a saját x@rjukat az ellenfélre dobálják. Amit ők követtek el, mindig ráfogták a Fideszre. Most úgy állítják be magukat, mint a nyugat nagy barátai. Csak kár, hogy az mszmp utódpártjából leszármazva ez azért elég ciki.
Puffin75
2022. május 08. 07:04
Ez az ork fejű nő tényleg nem fogja fel, hogy butaságokat beszél? Nem baj! Így tovább! Előre 2026-os totális ellenzéki megsemmisülése!
Dezsőke
2022. május 08. 06:50
GONDOLKODJ EMBER! OSZTOM AZ IGAZSÁGOT EZT EL KELL OLVASNOD Péter R. 6 ó. A nyugat addig keménykedik az orosz szankciókkal amíg Putyin be nem veti az atomot, ami harmadik világháborúvá változtatja az ukrán orosz konfliktust Már szinte mindenki számára kiderült, ebben a háborúban nem Ukrajna védelme, hanem Oroszország tönkretétele a cél. Putyin már többször kijelentette, hogy atombombát csak Oroszország egzisztenciájának, létének veszélyeztetésekor fog bevetni. Ezt a kijelentését a nyugat megint nem veszi tudomásul, újabb és újabb szankciókat kíván alkalmazni. A jelenlegi ukrajnai agresszió előtt Putyin világosan megmondta, számára hol a piros vonal. Nem vették komolyan, nem tárgyaltak vele, javaslatát lesöpörték az asztalról, aztán felháborodtak, amikor megtámadta Ukrajnát. Most megint nem veszik komolyan Putyin szavait, az atomháború lehetőségét. Jelenleg ott tartunk, hogy az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken kijelentette az USA célja Oroszország teljes legyengítése, hogy a jövőben ne legyen ereje más államokat megtámadni. Hétfőn két magas rangú amerikai tisztviselő Lengyelországban tartott sajtótájékoztatót, ahol kijelentették „„a háború végén egy legyengült Oroszországot akarnak látni”. Tehát a fő cél nem egy független Ukrajna, hanem Ukrajna feláldozásával kivéreztetni Oroszországot. Ez nem más, mint egzisztenciális fenyegetés Putyin számára, ami beindíthatja az orosz atom támadást. Akármi is történik, annyira nem tudják legyengíteni Oroszországot, hogy a meglévő több mint kétszáz atomtöltetű rakétájából ne tudjon legalább egy tucatot kilőni. Ha pedig néhány becsapódik az USA-ban és Európában, az már a harmadik világháború, aminek nem lesznek nyertesei, csak vesztesei. Hát érdemes lenne elgondolkodni hova vezethet Oroszország torkának további szorongatása. Az ukrajnai konfliktusból okulva észre kéne venni a világot irányító politikusoknak, hogy Putyin nem a levegőbe beszél. Talán jobb lenne tárgyalásokkal, mint atommal rendezni ezt a helyzetet. AZÉRT AZT HOZZÁTENNÉM, BIZONYOS HELYZETEKBEN NINCSENEK TOVÁBBI HELYZETEK, NINCSENEK TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK, NINCS OXIGÉNFELVÉTEL, SZÜLEINK SEM, GYERMEKEINK SEM, UKRAJNA SEM, USA SEM...SEMMI NEM LESZ, MIÉRT, KIÉRT IS AKARUK ÉPPEN A VESZTÜNKBE ROHANNI? GONDOLKODJ EMBER! ADJ HÁLÁT AZ ISTENNEK AZ ÉLETEDÉRT! VIGYÁZZ MAGAD ÉS MÁSOK ÉLETÉRE! Ne küldj több fegyvert! BÉKÉT AKARUNK! A RÉGI ÉLETÜNKET AKARJUK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!