A MAZSIHISZ elnöke szerint külföldi fiatalok gyalázták meg a zsinagógát

2022. május 04. 13:05

Heisler András szerint Európában az antiszemitizmus elleni zérótolerancia még nem működik.

2022. május 04. 13:05
null

Ahogy arról portálunk is beszámolt, négy budapesti fiatalt gyanúsítanak a Dohány utcai zsinagógánál vasárnap kora reggel történt csoportos garázdasággal.

Az RTL Klub által újraközölt videón az látszik, hogy egyikük a kerítést rugdossa, egy másik a kukát rúgja fel, miközben náci jelszavakat üvöltöznek és karlendítéssel üdvözlik egymást. Mindemellett sörös dobozokkal dobálták meg az épületet, majd levizelték azt.

A rendőrség közlése szerint a 16, 20, 21 és 22 éves elkövetők beismerték a bűncselekményt, tettüket mindannyian megbánták, és ittasságukkal magyarázták.

Az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt folyik az eljárás, mert a fiatalok magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkoztatást keltsen. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.

A történtek kapcsán Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke is megszólalt. A fiatalok tettét elítélendőnek tartja, és elképedt azon, hogy „ilyen jelenetek lejátszódhatnak Budapest utcáin”

Hozzátette, hogy véleménye szerint nem magyar fiatalok voltak az elkövetők, akik vélhetően csak a hétvégére jöttek Budapestre. Viszont „a tettük azt bizonyítja, hogy

– húzta alá Heisler.

A MAZSIHISZ elnökének nyilatkozatát az alábbi videóban tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2022. május 05. 13:11
Azovista ifjú gárdisták. Majd Dr. Gery elbeszélget velük..
BircaHang
2022. május 05. 09:29
Soros gazda kénytelen immár importálni aktivistákat.
kamasuka
2022. május 05. 08:39
Egyesek szerint ukrán fiatalok, csak úgy lett megvágva, hogy nem lehet hallani ahogy beszélnek.
hegyaljai
2022. május 05. 08:17
Van két egymással párhuzamosan futó valóságmagyarázat. MAZSIHISZ: külföldiek. Kormánypárti sajtó: budapesti fiatalok. Amíg ez nem kerül tisztázásra az egész csak az indulatok szítására alkalmas. Lapozzunk. No nem azért, mert ez nem egy elfogadhatatlan tett lenne, de a valóság kifejtésére még várni kell. Remélem, nem 6-8 év múlva lesz bírósági döntés, amikor kiderül, kik voltak az elkövetők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!