Több mint 231 ezren először élhetnek választójogukkal

2022. április 03. 10:55

A kerek, ezüstös színű szegéllyel ellátott kitűzőn a „Szavaztam!” felirat szerepel.

2022. április 03. 10:55
null

Több mint 231 ezer választó élhet első alkalommal a választójogával vasárnap az országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson.

Ők azok, akik a 2019-es önkormányzati választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá.

Az első választók nemzeti színű kitűzőt vehetnek át a szavazatszámláló bizottságoktól.

A kerek, ezüstös színű szegéllyel ellátott kitűzőn a „Szavaztam!” felirat szerepel. A kitűző valamivel nagyobb, mint egy 50 forintos érme.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. április 04. 07:33
"Több mint 231 ezren először élhetnek választójogukkal" A mindent jobban tudó, okostelefonos nemzedék, a szakértők nemzedéke, kik kettő percen belül, bármely kérdésben, kiképzik magukat, s komoly szakemberként ítélkeznek... A 231 ezerből már azt is jó aránynak tekinteném, ha 31 ezren valóban felelősséggel lennének képesek dönteni... Egész Európát elöntötte a cionista liberális téboly, a liberális őrület, melyet a kirekesztő liberális terror támogat, ellentmondó áldozatát megbélyegezve! Ez a trend, ez a rend Európában, a cionista zsidó vezetésű EU-ban, a cionista zsidó vezetésű USA-val kiegészülve a NATO-ban is! A zsidó érdekek mindenek előtt! Lásd a zsidó birtok Ukrajna zsidó ispánját Zeleszkijt... Lenne mit megtanulnia az okostelefonos fiatalságnak, de nem az éppen a liberális tébolynak, a liberális őrületnek behódoló sztrájkoló oktatóktól, kiket a liberális métely már megfertőzött!
Csigorin
2022. április 03. 17:28
felesegem eloszor szavazott de nem kapott semmit
Akitlosz
2022. április 03. 14:52
"Több mint 231 ezren először élhetnek választójogukkal" Na és hányan utoljára?
na még ez is
2022. április 03. 14:32
"A mintába került első választók 17 százaléka szavazna április 3-án a Fidesz–KDNP-re, mintegy harmada (32%) viszont az ellenzék egyesített listájára. Van azonban még két fontos állítás, közölte az IDEA. Egyrészt az első választók a két, jelenleg parlamenten kívüli versengő pártot, a Mi Hazánk Mozgalmat és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP) is beszavaznák a parlamentbe, azonban magas, 34 százalék az ismeretlen preferenciájúak (bizonytalanok, titkolózók és passzívok) aránya. Ha nem a teljes, első választói népességet, hanem csak azokat vizsgálják, akiknek van preferenciájuk, illetve van preferenciájuk és biztosan részt kívánnak venni a választáson – tehát egy egyre szűkebb és ezért hatványozottan nagyobb hibahatárral rendelkező réteget –, megállapítható, hogy ha az első szavazókon múlna, akkor az ellenzéknek gyakorlatilag kétharmados többsége lenne a parlamentben."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!