Pedagógusok Szakszervezete: amint megalakul az új kormány, folytatni fogjuk a sztrájkot

2022. április 14. 08:45

A PSZ elnöke elmondta: szükséges volt felfüggeszteni a pedagógus sztrájkot, hiszen nincs kivel tárgyalniuk.

2022. április 14. 08:45
null

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke volt az ATV Start vendége, ahol elmondta: szükséges volt felfüggeszteni a pedagógus sztrájkot, hiszen nincs kivel tárgyalniuk. Azonban kijelentette, hogy amint megalakul az új kormány, bejelentkeznek és folytatni fogják, mert semmivel nem jutottak előre.

Akár május végéig is eltarthat, amíg az új kormány minden tagja megnevezésre kerül, így kérdéses, hogy miként lehet folytatni a sztrájkot, ha vége van a tanévnek. Szabó Zsuzsa elmondta, hogy elsősorban a tárgyalóasztal mellől akarnak indulni, ha ott nem jutnak sehova, akkor ismét megnyitják a sztrájk lehetőségét.

Egy cél van: szeptemberre, a tanévkezdésre minden oktatásban dolgozónak tudnia kell, hogy mi vár rájuk a következő években, a szakszervezetek pedig ez alapján fognak dönteni a sztrájk folytatásáról.

A PSZ elnöke fontosnak gondolta hangsúlyozni, hogy a 10 százalékos béremelés, amit a kormány tagjai hangoztatnak, az nem béremelés volt, hanem egy pótlék, mivel különben nem érné el a pedagógusok fizetése a garantált bérminimumot, ez pedig tarthatatlan.

„Európában a legutolsók vagyunk e tekintetben, a munkaterhelésekben meg a legelöl járunk. Teljesen kezelhetetlen a dolog, és azért nagy a baj, mert a gyerekek jövőjéről van szó” – tette hozzá Szabó Zsuzsa.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán. Illusztráció.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiababa
2022. április 14. 16:38
Addigra év vége lesz,úgyhogy sztrájkoljatok nyugodtan. Hülye majmok.
Takagi
2022. április 14. 14:08
Keressetek munkát a versenyszférába. Ócska komcsi bagázs.
Feri70
2022. április 14. 11:51
Az új kormány megalakulása május végétől hamarabb nem várható. Akkor két hét és nyári szünet. Sztrájk szeptemberig. Két éve a Covid alatt alig tanítottak, tisztelet a kivételnek.
szenthabakukk
2022. április 14. 10:30
Inkább tanítani kellene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!