A Magyar Telekom is ukrán tévécsatornákkal bővítette kínálatát

2022. április 01. 20:47

Díjmentesen elérhetővé tették két ukrán műsorszolgáltató programját, amelyek online és a televíziós kínálatban is nézhetőek.

2022. április 01. 20:47
null

A Vodafone Magyarország után a Magyar Telekom is felvett ideiglenesen a kínálatába két ukrán nyelvű tévécsatornát, az 1+1 Internationalt és az Ukraina 24-et – értesült a Media1.hu. A portálon azt írják: információjukat alátámasztja az is, hogy a távközlési szolgáltató ukrán menekülteknek szóló tájékoztató oldalán is találtak erre vonatkozó információt:

„Ingyenes Telekom TV GO regisztrációval elérheted az 1+1 International és az Ukraina 24 csatornákat mobilodról, tabletedről vagy számítógépen. A csatornák minden lakossági IPTV és Telekom TV díjcsomagba bekerültek a 117-es és 118-as programhelyen, és promóciós jelleggel elérhetőek díjmentesen” – közölték.  A távközlési vállalat azért teszi elérhetővé ideiglenesen két ukrán tévécsatornát, hogy a hazánkba érkezett ukrán menekültek tájékozódását elősegítse.

Orosz tévé is elérhető a Vodafone-nál és a Telekomnál

A portálon megemlítik, hogy bár az orosz-ukrán háború kirobbanását követően az Európai Unió (EU) kitiltotta a területéről az orosz propagandacsatornákat, a szankció nem terjedt ki a szintén orosz propagandát terjesztő RTR Planetára, mely a Vodafone és a Telekom kínálatában is elérhető továbbra is.

Korábban a Momentum Mozgalom és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) is követelte az RTR Planeta eltávolítását a kínálatból,

mivel a csatornán „Vlagyimir Putyin orosz elnök legfőbb propagandistájának is műsora van”. A Vodafone a felszólításra úgy reagált: konzultálnak az EU-val az ügyben, miután nem vehetik ki egyik napról a másikra a csatornát a kínálatból, mivel az nem szerepel a szankcionált műsorszolgáltatók listáján.

Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. április 03. 15:48
Két ukrán állami fasiszta csatornát vett föl a műsorára a Telekom.
Phm045
2022. április 02. 12:08
Na ezt nevezik úgy, hogy egyoldalú szerődésszegés!!!! Köszónjük, de nem kérünk még egy hazugcsatornát. Mellesleg, nem vesszük fel a kedvenc csatornák közzé es gól.
Vermacska
2022. április 02. 08:51
CNN, BBC, Deutche Welle és társait mikor rúgják ki propaganda miatt a szolgáltatók?
minekkellregisztralni
2022. április 02. 08:16
orosz tévé == propaganda ukránm, amerikai tévé == evangélium
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!