Számos, listán bejutó ellenzéki politikus nem ül be a parlamentbe

2022. április 06. 14:40

Többek között Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely is marad eredeti pozíciójában.

2022. április 06. 14:40
null

A Magyar Nemzet cikkére hivatkozva az Infostart arról készített összeállítást, a várható visszalépések miatt kik juthatnak mandátumhoz az ellenzéki listás képviselőjelöltek közül.  A portálon azt írják: az Egységben Magyarországért közös listájának első helyén rögtön Márki-Zay Péter állt,

aki választás óta tett nyilatkozataival tisztázta, marad polgármesteri székében Hódmezővásárhelyen. 

Ha átveszi a mandátumot, és átadja azt a korábbi megállapodás értelmében, akkor egy párbeszédes politikus, Kocsis-Cake Olivio vagy Dorosz Dávid ülhet be a parlamentbe. Ha nem veszi át, akkor a listán következő jelölthöz, a DK-s Manhalter Dánielhez kerülhet a mandátum.

Karácsony marad a Főváros élén

Karácsony Gergely (listás második) is marad Budapest élén, az ő helyére viszont minden valószínűség szerint párttársa, Szabó Rebeka ül be, a részére adja át a mandátumot. A főpolgármester helyzetével kapcsolatban érdekesség, hogy előre jelezte, hogyan cselekszik: 30 napra beült volna a parlamentbe, ha az ellenzék nyer, ennyit ugyanis megenged a jogszabály, hogy egy politikus az összeférhetetlenségét rendezze.

Mandátumát arra használta volna, hogy benyújtson egy budapesti és agglomerációs ügyeket rendező, Magyarország szíve nevű törvényjavaslatot. Dobrev Klára (3.) EP-képviselőként nem veszi át mandátumát, így az a jobbikos Végh Noémihoz kerülhet, mivel ő következik a listán.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk KaroIus
2022. április 07. 16:13
Akik bejutottak, azokat sem kéne a Parlamentbe beengedni.
general Ziaul Hakk
2022. április 07. 13:25
orbánRohadék nem húzza ki a 4 évet !
DFK
2022. április 07. 09:33
Ez már mekkora gerinctelen hozzáállás; úgy indulni befutó listás helyen, hogy esze ágában sincs beülni a parlamentbe.
Vakfolt
2022. április 07. 06:55
Az is mókás lesz, hogy azok akik országosan megmérették magukat, mint szél dettózó, de nem sikerült nekik, azok sem ülnek be a parlamentbe, míg mondjuk jakab 0 teljesítménnyel, cserébe lenullázott párttal meg igen. Szerintem súgnak majd egymás fülébe szerelmes szavakat bőségesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!