Kemény kritikát kapott Jakab Péter volt politikus társától: fel kellett volna ajánlani a lemondását

2022. április 21. 21:37

„Az ellenzék politikai értelemben este 7-ig bukott meg a szavazófülkében, míg az ellenzéki vezetők pedig este 10-ig buktak meg emberileg az eredményvárón” – szögezte le Mirkóczki Ádám.

2022. április 21. 21:37
null

Mirkóczki Ádámot a választási eredményt egyáltalán nem lepte meg, a mérték elsőre meglepte, de miután végiggondolta, logikusnak tartotta. Neki személyesen nagyon rossz tapasztalata van az ellenzéki összefogásról, úgy érzi, hogy helyben ő ennek az áldozata. Szerinte ha az alapokban nem sikerül megegyezni, utána nehezen lehet együttműködni.

Jó példával szerettem volna előjárni, a pártok közötti alkuknak nagyon fontos helye van. A probléma nem a célokkal volt, hanem az eszközökkel – magyarázta a városvezető.

Amikor kilépett a Jobbikból akkor nem ez a felállás volt. Azért döntött így, mert szerinte polgármesteri székben nincs helye pártpolitikának, azt akarta demonstrálni, hogy nem csak az ellenzéki szavazóknak, hanem az összes egri polgárnak a polgármestere.

A Jobbik kampánybeli szereplésére nem akart érdemi kritikát mondani, de kívülről azt látta, hogy a Jobbik nem létezett a kampányban. Az egri csapatot  szerinte becsapta a Jobbik elnöksége, de országosan ezt nem merné kijelenteni.

Az ellenzék politikai értelemben este 7-ig bukott meg a szavazófülkében, az ellenzéki vezetők pedig este 10-ig buktak meg emberileg az eredményvárón.

A siker, kudarc közös – szögezte le Eger polgármestere, hozzátéve, ha ez így fog folytatódni, akkor nem csak 2022-őt, hanem 2026-ot megnyerte a Fidesz.

Vona Gábor egy 20 százalék feletti listás eredményt kudarcnak élt meg, ezért az a minimum politikai felelősséget meglépte, hogy lemondott az elnökségről, és fel se vette a mandátumát – magyarázta Mirkóczki. 

Szerinte Jakabnak minimum fel kellett volna ajánlania a lemondását. Nem ismeri a belső folyamatokat a Jobbikban, de kívülről nagyon rossz az optikája. Arra a kérdésre, hogy mit csinált volna másképp, azt mondta, hogy nem biztos, hogy egy listát választott volna.

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2022. április 22. 11:35
Jakab nem a pofátlan lemondós fajtából való
syphax
2022. április 22. 11:00
P.s.: MINDAZONÁLTAL MIRKÓCZKY ÁDÁM IS "MEGDOLGOZOTT" A JOBBIKOS KÖZPÉNZÉR MIG Ő IS JOBBIKOS VOLT--AZOKUTÁN HOGY AZ EGRI KATOLIKUS (SZENT ISTVÁN) RÁDIÓNAK VOLT A SZERKESZTŐ MUNKATÁRSA ÉVEKEN KÖRÖSZTÜL ÉS MINT ILYEN "VISELKEDHETETT" VOLNA Ő IS SOKKAL TISZTESSÉGESEBBEN KERESZTÉNYDEMOKRATA KOLLÉGÁIVAL KAPCSOLATBAN....AKKORI "JOBBIKOSKÉNT"....
amca
2022. április 22. 08:41
Mirkóczki ,crow! Ezek pont olyan pigek ,mint . sic
Kristály
2022. április 22. 08:25
Az előválasztás róluk szólt a választás rólúk szólt , az eredmény szólt a polgárokról és a Hazáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!