Karácsony Brüsszelben lobbizik az uniós pénzekért

2022. április 26. 07:06

A főpolgármester az Euronewsnak adott interjújában azt mondta, az EP-választásokon külön indulhatnak az ellenzéki pártok, de utána ismét összefognának, mert csak így válthatják le az Orbán-kormányt.

2022. április 26. 07:06
null

Gyors megegyezést szeretne a magyar helyreállítási pénzek ügyében Brüsszellel – mondta el az Euronewsnak adott interjújában Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere úgy fogalmazott, korrekt megállapodás kell, amelyből az önkormányzatokat sem hagyják ki. Ezzel a lépéssel szerinte el lehetne kerülni egy gazdasági és szociális válságot Magyarországon.

Karácsony Gergely ebben potenciális partnernek tartja a kormányt, mielőbb tárgyalna is velük. Az ellenzéki összefogásról azt mondta, az EP-választásokon külön indulhatnak a pártok, de utána ismét összefognának, és a ciklus második felében fenntartják majd az összefogást, mert csak így válthatják le az Orbán-kormányt. De az összefogás önmagában nem elég, ez is kiderült a három hete tartott választáson.

A főpolgármester április 3-ig határozottan úgy gondolta, a mostani keretek között leváltható az Orbán-kormány, de már nem biztos ebben. Feltette magának a kérdést: Hogy mi kell még az egységen kívül, mit kell másképp csinálni, mit lehet kezdeni a Fidesz médiagépezetével? Ezek olyan kérdések, amikre választ kell találnunk az elkövetkező időszakban – fogalmazott.

A háborúval kapcsolatban kijelentette, egy nagyon hazug politikai retorikát használ a kormány, amikor azt mondja, hogy az ellenzék háborúpárti, mert máshogy viszonyul ehhez a konfliktushoz. Politikailag működött, jelentette ki, nagyon sokan elhitték azt, hogy az ellenzék kockázatot jelent a háború szempontjából, miközben szerinte Magyarország békéjét, biztonságát a NATO tagság adja, ahonnan éppen Orbán Viktor eléggé kibeszélt az elmúlt időszakban.

Nyitókép: YouTube

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2024. február 23. 19:00
Budapest csödben,tele tartozással és van pofája pénzért menni az eu-ba?Szégyene a fővárosnak.
XTRO
2022. április 26. 18:42
Ha zselének állva tapsolnak, ezt a hülyét is meghallgatják..szánalom
Sacap
2022. április 26. 14:35
Na Geri még 2 év ésmehetsz vissza a Nyírségbe szunyókálni!
zakar zoltán béla
2022. április 26. 14:22
hazug
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!