Ex-jobbikosok: A Jobbik most már inkább „Jobbik Mandátumért Mozgalom”

2022. április 15. 09:00

Bencsik János és Varga-Damm Andrea, a párt volt politikusai beszéltek arról, miként amortizálódott le a Jobbik Jakab Péter vezetése alatt.

2022. április 15. 09:00
null

A Hit Rádió vendégei Varga-Damm Andrea, a Reformerek és Bencsik János a Polgári Válasz elnöke voltak. Mindketten a Jobbik országgyűlési képviselői voltak az előző ciklusban. Az interjú során szó esett arról, hogy miként amortizálódott le a Jobbik, mi volt a baj az ellenzéki összefogással, miért nem indultak a Reformerek és a Polgári Válasz politikusai és mi várható a Mi Hazánk Mozgalom jövőjét illetően.

A Jobbik számára nézve kudarcot választási eredményt értékelve Bencsik János azt mondta: a párt szerepe a jobboldali szavazók bevonzása lett volna, ám Jakab Péter ahelyett, hogy a néppárti vonalon tartotta volna a Jobbikot, inkább kitalálta, hogy „Gyurcsányabb kell lenni a Gyurcsánynál”, és megpróbált „rárabolni” a DK-s szavazókra. Bencsik szerint Jakab Péter ezzel csak azt nem értette meg, hogy a „nagyon radikális, baloldali, Orbán-gyűlölők” szavazótábora, amire ő ráhajtott, már fel van osztva. 

Hozzátette azt is: hamis az a narratíva, miszerint a Jobbik a radikális szavazóit vesztette volna el. Szerinte a 2022-es eredmények ismeretében már inkább a néppárti szavazótábor elvesztéséről van szó.

Varga-Damm Andrea ehhez csatlakozva úgy fogalmazott: ahogy kidobták az embereket a pártból, úgy kidobták az elveket is. „De amikor egy párt vezetését pitiáner, a civil életben semmire nem vivő emberek alkotják, akkor nekik egy a fontos: hogy ők legyenek vezető szerepben, nekik biztos legyen a mandátumuk.

Ezért én el is neveztem a Jobbik Magyarországért Mozgalmat Jobbik Mandátumért Mozgalomnak”

– fogalmazott Varga-Damm, aki úgy látja, a baloldali pártok rá fognak jönni, hogy a Jobbik csak árt nekik, és „le fogják koptatni” a pártot. 

A teljes beszélgetést megtekintheti itt: 

Nyitókép: Mandiner-videó

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
embor2
2022. április 16. 07:24
Van még olyan hogy jobbik? Csak ez a balfasz Jakab van nincs már jobbik szerintem.
Tidal_wave
2022. április 15. 14:01
Csak azért nem rúgják ki Lyákóbot, mert az ő hívein kívül már senki sincs a pártban...
Gèbi
2022. április 15. 11:54
Valahogy bírjuk ki ezt a 4 évet és utána már csak rossz emlék marad a lyobik. Vezetőit az élet minden területén ki fogják röhögni, Feri meg látványosan el fogja takarítani őket minél hamarabb de legkésőbb 4 év múlva.
Dezsőke
2022. április 15. 11:47
bocsánat, van még Jobbik? azt beszélik a boltban, megszűnt a Jakab árulása (szövetkezése ) miatt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!