A belvárosi önkormányzat átadta az V. kerületiek első futópályáját

2022. április 14. 10:50

A polgármester a Belváros díszpolgárával, Dr. Zacher Gáborral nyitotta meg a pályát.

2022. április 14. 10:50
null

A belvárosi Olimpia park körül kialakított futópályát keddtől vehetik birtokba a sportolni vágyók – áll a Belváros Önkormányzatának közleményében. Azt írják: a vadonatúj futókör 436 méter hosszú, 120 centiméter széles és napelemmel működő LED sebességjelző táblával, nyújtókorlátokkal, értékmegőrzővel

és ivókúttal is felszerelte Belváros Önkormányzata.

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere az átadáskor elmondta: „Belváros Önkormányzata a lakossági igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti az aktív életmód feltételeit. Immár a szabadban futni vágyóknak is kedvezünk az ehhez ideális sportolási környezetet nyújtó pálya létrehozásával.”

A polgármester Belváros díszpolgárával, Dr. Zacher Gáborral nyitotta meg a pályát, aki a következőképpen összegezte a fejlesztés aktualitását: „Talán hozzásegíti ahhoz az embereket, hogy elkezdjenek valóban sportolni, amelyre borzasztóan nagy szükség van, hiszen a járvány kapcsán az elhízás elég jellemző volt Magyarországra,

A futókör előnyeire térve Dr. Zacher Gábor – akinek a futás a szenvedélye –, saját tapasztalatként osztotta meg, hogy régóta űzve ezt a sportágat pontosan érzi a betonon és a kellemesen puha rekortánon való futás közti különbséget. Valamint, azt is kiemelte, hogy ha az itt élőknek az orra előtt, itt van egy futókör és nem a betonon kell futniuk, bizonyára könnyebben felveszik a futócipőt.

Nyitókép: Belváros Önkormányzata

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. április 15. 17:06
Aktuális. Földönfutók lettek.
HHH
2022. április 15. 08:42
A Margitsziget 5 perce van onnan gyalog. Nem volt értelme, ez egy felesleges felújítás. A park és környéke szerintem renden volt, lehetett volna ebből másra is költeni. Különben a V. ker ezen környéke teljesen rendben van. Ennek ellenére örülök, hogy költenek a V. kerre de lehetne ott fontosabb és látványosabb beruházás is.
21ezerft
2022. április 14. 18:29
Közben meg a lehető legrosszabb megoldást választották a benti "dühöngő" foci/kosárlabda pálya felújítására.
21 gramm
2022. április 14. 14:15
Remélem bicikliút vezet oda és protein bar automata is van mellette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!