Perintfalvi Rita civil ellenállásra buzdítja a híveket

2022. április 27. 19:25

Csütörtökön Hodász Andrással a női papság témáját járják körül egy előadáson.

2022. április 27. 19:25
null

Perintfalvi Rita a közösségi oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön a női papság témájáról beszélget Hodász András atyával a Bibó István Szabadegyetem egyik elődásán. Mint a bejegyzésből kiderült, a rendezvény zárt, így külsősök nem tudnak részt venni rajta. A teológusnő ugyanakkor megjegyezte: „Andrással egyszer nyilvánosan is beszélgetnünk kell végre”. Hozzátette: „Lennének témáink, úgy érzem!”

A katolikus teológus ezt követően elmondta, hogy „a holnapi téma azért is lesz izgalmas, mert én nemrég a kollaboráns egyházak elhagyására szólítottam fel az ellenzéki hívőket, így most egyáltalán nem izgat az, hogy nőket arra bíztassak, hogy papok akarjanak lenni egy olyan egyházban, aminek ennyire torzak a jelenlegi struktúrái”.

Majd azzal folytatta, hogy

„Az egyház elfelejtette a saját szívét”

Perintfalvi arra is kitért, hogy „nem az egyház gyűlölete vezet, hanem az aggodalom, hogy látom, az egyház elfelejtette a saját szívét, az evangéliumot, a felebarát szeretetére való tanítást és azt, hogy ellen kell állnia a gonosznak, bizony még neki is.

– hívta fel a figyelmet a teológus.

„No, erről beszélgessünk majd egyszer András! Tudom, hogy hasonlóan látod, ahogy én” – zárta a gondolatait Perintfalvi Rita.

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. április 28. 19:14
Zártkörű megbeszélés. Szerintem sima pásztoróráról van szó...
Rasdi
2022. április 28. 17:44
Az, hogy ez a szuka "a katolikus teológiai tudományok doktora" nem jelent többet, mint hogy végigseggelt pár egyetemi évet, és letett valamilyen módon egy rahedli vizsgát. Azt viszont messze nem jelenti, hogy ebből ténylegesen mi értett, és - mivel itt hitről is szó van - mit érzett át. Mindenesetre ha a női papság mellett száll síkra, az csak a fene nagy intim kíváncsiságát jelenti, hogy mit hallgathat a "gyónási titok" álcája alatt.
Sulammit
2022. április 28. 16:37
Mit kell ezen megbeszélni? Ha Perintfalvi katolikus teológus, akkor ismernie kell az idevonatkozó dokumentumokat. Olvassad el, te eretnek álkeresztény! Hodász András, fűvel fával leállsz, csak a mandinernek nem voltál hajlandó nyilatkozni?
Vakfolt
2022. április 28. 14:56
Szegény agybeteg picsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!