Antropológusokkal fejti meg a Partizán a vidéket

2022. április 21. 12:34

Gulyás Márton elmondta, a közvetlen környezetében is azt tapasztalta, hogy erőteljes indulatok vannak nagyon sokakban „az úgynevezett vidéki magyarokkal szemben”.

2022. április 21. 12:34
null

A Fidesz április 3-án majdnem az összes kistelepülésen győzni tudott – emlékeztet a Partizán, Youtube-csatornájának „Miért tarolt a Fidesz vidéken? – Kerekasztal-beszélgetés társadalomtudósokkal” című videója alatt.

„Véleményformáló elit és a lenéző beszéd”

A kistelepülések említese a videó alatt nem véletlen, hiszen az adás során a Partizán többek között arra próbál választ találni, „mik azok a struktúrális okok”, ami miatt nem tud kitörni a „véleményformáló elit a vidékiekkel szembeni megbélyegző, lenéző beszéd és megnyilvánulás keretei közül”.

Mint Gulyás Márton fogalmaz: közvetlen környezetében ugyanis saját maga is azt tapasztalta, hogy

A Partizán a témában „a közmunka, az agrárium és az etnikai viszonyok kutatóival” beszélgetett.

Az adást az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitókép: Képernyőkép, YouTube

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. április 29. 22:12
És ebből diplomát lehet szerezni. Ismerősöm is kulturantropológiát végzett vagy 20 éve. Akkor is kiröhögtem! Erre megy el az oktatási pénz, hogy hulladékok, hulladék diplomával rendelkezzenek! Állami ösztöndíjra meg elég volt a 2 fölé.
Katzky Márton
2022. április 23. 08:25
Döbbenetes a beszélgetők hozzáállása. Az alap az, hogy Ők azok, akik tudják milyennek kéne lenni az országnak amiben együtt élünk. De a vidékik vannak többen és Ők mást szeretnének. Az elmúlt 12 év választási eredményeit ismerve ez egy stabil többség... Ideje lenne elfogadni ..
nyoooc
2022. április 22. 08:51
Hmmm. Fordított seggel úl alovon, aki azt mondja, hogy a belvárosi értelmiségi elit a választások után kezdte lenézni a vidéket, a vidékieket. Ez bizony nagyon régi történet, csak most csúcsosodott ki igazán.
Nabakker
2022. április 22. 07:29
Hitler hozzájuk képest egy lmbtq-s királylány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!