Bagdy Gábor: Karácsonyt a 2019-es megválasztása óta csak az érdekelte, hogy megbuktassa a kormányt

2022. április 13. 08:39

A főpolgármester kijelentéseinek a 85-90 százaléka a nagypolitikához szólt, nem foglalkozott a fővárosi kérdésekkel – mondta a Magyar Nemzetnek nyilatkozva a volt főpolgármester-helyettes.

2022. április 13. 08:39
null

Karácsony Gergelyt 2019-es megválasztása óta csak az érdekelte, hogy megbuktassa a kormányt – mondta a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Bagdy Gábor volt főpolgármester-helyettes, reagálva egyebek között arra, hogy a jelenlegi városvezetés kormányváltásra számított, és így csak fél évre tervezték a büdzsét.

A napilap szerdai számában megjelent cikk szerint Bagdy Gábor, aki 2010 és 2019 között volt Budapest pénzügyi főpolgármester-helyettese, közölte: az, hogy Budapest 2022-ben féléves költségvetést készített, mindenképpen Karácsony Gergely kudarca. Bagdy Gábor szerint a mostani csak egy luftballon-költségvetés, reagálva egyben Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes kijelentésére, miszerint a főváros vezetése már

a 2022-es költségvetés elfogadásakor tudta, hogy nem lesz elég a pénz.

Sajtóhírek szerint a helyettes a főváros következő féléves költségvetésével kapcsolatban kijelentette: nem tartalmazhat megszorításokat, de a büdzsé attól is függ, hogy milyen lesz a következő kormány Budapest-politikája. Kiss Ambrus hozzátette: „Májusra tervezek egy költségvetés-módosítást, de nagyon fontos, hogy nem akarunk olyan utat járni, hogy elkezdjük csonkolni magunkat.”

Bagdy Gábor szerint a költségvetés formálisan megfelel a jogszabályoknak, ugyanakkor politikai szempontból katasztrófa, mivel legalább ötvenmilliárd forint teljesen megalapozatlan bevételt terveztek: harmincmilliárd forint hitelt akarnak felvenni, továbbá egy húszmilliárdos támogatásra számítottak az új, reményeik szerint baloldali kormánytól, hogy kisegítse Budapestet. A politikus hozzátette: a fővárosi vezetés alapvetően a kormányváltásra tett fel mindent, nem igyekezett spórolni, ezért fordulhatott elő, hogy a cégek átszervezésénél az új vezetők javadalmazásánál nem a takarékosság tükröződött. Karácsony Gergely tevékenységéről Bagdy Gábor úgy fogalmazott: amikor 2019-ben megnyerte a főpolgármesteri széket, inkább miniszterelnök-jelölti ambíciókat dédelgetett magában, és nem koncentrált a fővárossal kapcsolatos tevékenységére. Mint fogalmazott: Karácsony Gergely kijelentéseinek a 85-90 százaléka a nagypolitikához szólt,

nem foglalkozott és nem is akart foglalkozni a fővárosi kérdésekkel.

Bagdy Gábor úgy véli: abból a 180 milliárd többletből, amelyet Tarlós István otthagyott a főváros kasszájában, Karácsonyék úgy gondolták, hogy kihúzzák addig, amíg megnyerik a választásokat. Ugyanakkor Karácsony az előválasztás után sem törődött a főváros ügyeivel – emlékeztetett Bagdy Gábor, aki szerint a fővárosi vezetés koncepciója hatalmas tévedés volt. Hozzátette: a főpolgármester így most eljutott oda, hogy kénytelen attól a mostani, Fidesz-KDNP kormánytól segítséget kérni, amelynek eddig folyamatosan keresztbe tett.

(Szöveg, fotó: MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. április 13. 19:19
Reméljük, hogy jutalom nem marad el!
Kegyes urunk Karolus
2022. április 13. 17:04
Ahhoz ez hülye is meg kevés is ez a nyomorult.
kaffogó hebrencs
2022. április 13. 15:12
A ballibantak pontosan ilyen főpolgármestert érdemelnek.
Mandinka
2022. április 13. 14:26
A beszart tekitnetű, egy hídfőállás a globalisták kezében. Több mint gelibaba és a 40 dékás rabló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!