Baloldali elemző: Ki is szabadította az ellenzékre Márki-Zayt? Hát Karácsony Gergely a visszalépésével!

2022. április 15. 09:36

Nagy Attila Tibor szerint nagy felelőssége van az ellenzék kudarcos választási szereplésében Budapest főpolgármesterének is.

2022. április 15. 09:36
null

Az ATV Egyenes beszéd csütörtök esti műsorának vendégei Nagy Attila Tibor politikai elemző, valamint Vasali Zoltán, az Idea Intézet elemzője voltak. 

A műsorban Nagy Attila Tibor leszögezte: a választás politikai ítélet volt Orbán Viktorra és a Fideszre nézve, csak nem az lett a végeredmény, amit az ellenzék várt. Ezután a műsorban megkérdezték, mi vezethetett az ellenzék vereségéhez: a háború, Márki-Zay Péter kommunikációja, vagy a teljes összefogás hiánya? Nagy Attila Tibor elmondta, hogy valóban Márki-Zay rengeteg kommunikációs hibát vétett, de meglátása szerint „azért ez mégis csapatmunka volt”.

Valakik azért az ellenzék nyakára szabadították Márki-Zay Pétert. Ki volt az egyik fő felelős? Az a Karácsony Gergely, aki visszalépett az ő javára”

– fogalmazott az elemző.

Arra a kérdésre, hogy ha Dobrev vagy Karácsony nyerte volna az előválasztást, győzött volna-e az ellenzék, Nagy Attila Tibor nem válaszolt, azt ugyanakkor elmondta: Dobrev „egy megfontoltabb politikus”, ugyanakkor nagy hátránya, hogy érvényesül nála a „Gyurcsány-effektus”.

Nyitókép: atv.hu

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 19. 10:21
Ha Fletó elkezdené Gelgelyt is faragni, az lenne a legjobb. Ha üldözötté válik ott is, akkor két tűk közé kerül és mivel zéró politikai hátországa van, sok lépése nem marad: 1.) Nekiáll hadakozni mindenkivel szemben és ezzel elveszti a következő választást, mivel a gyenge eredmények miatt, az erősödő Fidesszel szemben, a DK-s (agy)holtak serege nélkül nem nyerhet. 2.) Kibékül Ferivel. De mivel eddig béke volt és Feri éppen balhét akar, így ez nem fog menni 3.) Marad Dr Miniszterelnök segítsége, de ennek természetesen ára van: a Főváros nem fúrja meg a kormány egyetlen fejlesztési projektjét sem, sőt mint a kisangyal átnyom minden a bürokrácián, cserébe kap pénz a hülységeire, lesz költségvetése a városnak és kap némi önálló mozgástere. Ezentúl eljön minden avatóbulira és sűrűn poszol róla a Facebookon, hogy milyen szép és jó. Ebben az esetben az újraválasztása is szóba jöhet monjduk úgy, hogy a Fidesz nem indít erős jelöltet és nem tol brutális kampányt és még Anonymus is hallgatni fog. Gelgő, eddig elárultad minden szövetségesedet. Hány kredited maradt még? A Fidesznek 13+1 képviselője van, és kéne még 3, hogy többség legyen. Jössz te, hozod a V. Naszályt és megdumálod a Baranyit, hogy tartson veled, vagy mindannyian mehettek vissza a balettbe ugrálni. Estig várjuk a választ.
Reszelő Aladár
2022. április 16. 09:48
Ennyi kávé nincs is.
Dunhill67
2022. április 15. 22:57
lemaradtam valamiről...akkor most nem a pszcihopata polgi a hunyó hanem a KáoszGeli??
Lena31
2022. április 15. 19:03
Tényleg mindegy volt, ki lett a jelölt. Azok közül egyikkel sem nyert volna a baloldal. De az is igaz, hogy Makizaj különösen hülyének bizonyult. Ő, mint jobboldali?! wtf :DDD Állandóan hülyeségeket mondott, és amikor rájött, vagy szóltak neki, mindig letagadta. Egyszer elhatárolódott attól, amit ő maga mondott! Teljesen alkalmatlan a miniszterelnöki posztra, de a többiek sem voltak jobbak nála, újra nem tudtak kiállítani egy épkézláb jelölet. Na és azzal kampányolni, hogy lebontanák a határkerítést, aláírnák a migránskvótát, engedélyeznék az lmbt aktivistákat, eltörölnék a rezsicsökkentést, a minimálbért, az ingyenes egésszégügyet, embereket és fegyvert küldenének Ukrajnának.. Ha nem változik az ellenzék, 26-ban is ugyanez lesz, sőt, még nagyobb győzelem lesz, mint most. Ez az ellenzék, ami most van, az életben nem fog kormányt váltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!