Róna Péter: Az Alaptörvény minden hatalmat az Országgyűlés kezébe ad, „ezzel kecskére bízza a káposztát”

2022. március 10. 10:44

Anyagi jólétünket az európai uniós tagságunkkal tudjuk biztosítani, míg biztonságot a NATO szavatol nekünk. Miért kellene mindezt kidobni ez orosz diktátor barátságáért? – tette fel a kérdést.

2022. március 10. 10:44

Nemzeti megbékélést szorgalmazott az Országgyűlés előtt elmondott beszédében Róna Péter, az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje csütörtökön. Hangsúlyozta: nemzeti megbékélés nem lesz méltányosság nélkül.

A politikus az államfőválasztást megelőzően elmondott beszédében bírálta az alaptörvényt, amely minden hatalmat az Országgyűlés kezébe ad, „ezzel kecskére bízza a káposztát”, és kijelentette: Szent István óta társadalmi megegyezés van abban, hogy mi, magyarok, a nyugathoz kívánunk tartozni.

Róna Péter arra is rámutatott, hogy anyagi jólétünket az európai uniós tagságunkkal tudjuk biztosítani, míg biztonságot a NATO szavatol nekünk. Miért kellene mindezt kidobni ez orosz diktátor barátságáért? – tette fel a kérdést.

Isten áldja a hazát, Isten áldja a magyarokat – zárta szavait.

(MTI)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gladi
2022. március 10. 22:14
Ezt a beszédet a klára néni írta...
Pelso j.
2022. március 10. 18:09
Róna téved. Itt már nincs káposzta.
KBA98
2022. március 10. 14:42
Mi köze hozzánk ennek az embernek? Nem amerikai állampolgár?
Senye Péter
2022. március 10. 14:40
Mit szeretne Róna Péter? Esetleg az Országgyűlésnél nagyobb hatalmú elnököt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!