Orbán Viktor: A gyermekvédelmi népszavazás egy védelmi vonal

2022. március 31. 15:41

„A népszavazás biztos fogódzót ad, szilárd talajt, amin megvethetjük a lábunkat” – fogalmazott a kormányfő.

2022. március 31. 15:41
null

Orbán Viktor miniszterelnök az Origo.hu-nak adott interjújában beszélt arról a genderideológiával kapcsolatban, hogy „nem egy múló divatról van szó, hanem jól megszervezett erők dolgoznak azon, hogy bizonyos életfelfogásokat népszerűsítsenek. Ezek erős nyugat-európai emberi jogi csoportok, az összes Soros-féle szervezet megtalálható közöttük, és végül kialakul mögöttük egy nagyon erős érdekérvényesítő tevékenység”.

„Meg kell húzni a védelmi vonalakat”

A kormányfő kifejtette: meg kell húzni a védelmi vonalakat. „Magyarország egy szabad ország, a felnőttek úgy élnek a törvények keretein belül, ahogy akarnak, senki nem akar rájuk tukmálni semmit.

A kormányfő szerint „kizárólag a szülők felelőssége az, hogy mikor, milyen kérdéssel akarják szembesíteni, hogyan akarják egy boldog életre nevelni a gyereküket. A szülők szándékával ellentétes szexuális propagandával sem az iskolában, sem a médiában nem találkozhatnak a gyermekeink, ez a szülő döntése kell, hogy legyen. Nehéz dolog ez. Aki gyereket nevel, pontosan tudja. A legérzékenyebb életkorban, az identitás kialakulásának időszakában, amikor a gyerek nehezen tudja kialakítani a kapcsolatait, kudarcai vannak, és sosem elégedett magával, akkor még elkezdik magyarázni neki, hogy ez azért van, mert ő valójában nem az, aminek született. Ez végképp megnehezíti a szülők dolgát” – nyilatkozta Orbán Viktor.

„Mi, szülők az iskolától azt várjuk el, hogy segítsen nekünk, nem azt, hogy nehezítse a dolgunkat.

Erről szól a népszavazás, ami biztos fogódzót ad, szilárd talajt, amin megvethetjük a lábunkat. Már amennyiben sokan szavazunk négy határozott nemmel

– foglalta össze a miniszterelnök.

Korábban Egerben is szóba hozta a témát, ott arról beszélt: idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba. „Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!” – hangsúlyozta.

„Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel” –  hangsúlyozta, hozzátéve: ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. április 01. 23:06
Az alábbi szöveget ajánlom kinyomtatni és terjeszteni - ahova lehet, kiragasztani vagy kiszögelni is. Tájékoztatásul a népszavazáshoz A kanadai Vancouver városában 2018-ban Robert Hooglandnek a 13 éves lányát az apja háta mögött belemanipulálta egy iskolapszichológus (bizonyos Wallace Wong) abba, hogy képzelje magát fiúnak. Tehát mesterségesen transzszexuálissá tette, illetve „transzneművé”. Mire az apja megtudta, már késő volt. Mikor kiderült, hogy tiltakozik ez ellen, a gyámügy elvette tőle a gyermekét. Majd az ügyész beperelte és egy bíró börtönbüntetésre ítélte őt, amiért nem volt hajlandó a lányára mint a fiára utalni, sőt, a bírói tilalom ellenére nyilvánosan tiltakozni mert az egész ellen ahelyett, hogy síri csöndben hallgatott volna róla. Kanadában már egy lépéssel előbbre járnak, így lehet látni, merre vezeti az USA-t meg a világot és benne minket Biden és az ő Demokrata Pártja. Mivel azt nálunk mégsem mondhatják ki nyíltan a homoszexualista és transz lobby, hogy támogatják a gyerekek tönkretételét az iskolában, ami Amerikában már ezerrel megy - mert akkor mindenki megvetné őket -, ezért mellébeszélnek, rágalmaznak, hazudoznak. Mi a helyes megoldás? Négy nemmel szavazol a népszavazáson, akármelyik pártra is adod egyébként a voksod.
foldizs
2022. március 31. 22:11
Védelmi vonalra annak van szüksége, aki háborúzik. Mi meg állítólag a béke pártján vagyunk és nem akarunk harcolni.
nempolitizálok
2022. március 31. 17:35
Kell egy vörös vonal a libernyáknak, akinél nyilván evés közben jönne meg az étvágy.
mokány
2022. március 31. 17:15
A törvény , eddig is tiltotta a felnőtt tartalmak bevitelét az óvodákba . De , amióta az orwelli birodalom bíróságai természettudományos kérdésekben is döntenek , mint egykor Sztálin ( bolsevikok) . Nem demokrácia az a berendezkedés ,ahol ez előfordulhat .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!