Orbán: Nem hozunk olyan döntést, amely célponttá változtatná a magyarokat

2022. március 02. 17:04

A miniszterelnök ugyanakkor arra is rámutatott, hogy Ukrajna a barátunk, bajban vannak és a bajbajutottakon segíteni kell.

2022. március 02. 17:04
null

A legfontosabb a magyar emberek élete és biztonsága, ideértve a Kárpátalján élő magyarokat is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai háborúval kapcsolatban szerdán, a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében.

A miniszterelnök a kormányülést követően kijelentette: „nem hozhatunk, nem is fogunk olyan döntéseket hozni, amely célponttá változtatná akár a magyarországi településeket, embereket, akár a Kárpátalján élő magyarokat vagy akár ukránokat”.

Miután a kormány a háború hetedik napján értékelte a kialakult helyzetet, a kabinet megerősítette, hogy Magyarország továbbra sem küld sem katonákat, sem fegyvereket Ukrajna területére. „Megerősítettük, hogy Ukrajna irányába Magyarország területén fegyverek sem haladhatnak át” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Úgy folytatta: a legfontosabb, hogy ebből a háborúból Magyarország kimaradjon. A miniszterelnök ugyanakkor arra is rámutatott, hogy Ukrajna a barátunk, bajban vannak és a bajbajutottakon segíteni kell. „Megindítottuk Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius akcióját. Az első lépésben 600 millió forint értékben küldünk élelmiszert, higiéniai eszközöket és gyermekápolási termékeket” – számolt be.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2022. március 02. 22:55
Nekem ugyan soha nem lesz Ukrajna a barátom. Aki mindazt megtette a magyar (meg a többi) kisebbséggel, amit az ukránok nagypofával megtettek, ott nincs és soha nem is lehet barátság! Viszont bajban van, amit ugyan ők okoztak saját maguknak, de mivel tényleg bajban vannak, megfelelő mértékkel segíteni őket. Megfelelő mértékkel!
Robur
2022. március 02. 19:44
Aláírtad, hogy Ukrajnát fegyverrel lássa el az EU? Akkor miről ugatsz?
Pelso j.
2022. március 02. 18:50
A haverod célpontjává?
edieTHEGREATeagle
2022. március 02. 18:10
Micsoda képmutató, gyáva szardarab ez az Orbán. Brüsszelben megszavazzák a fegyverszállítást, majd ideáll, és van pofája azt mondani, hogy az ország területén nem haladhatnak át fegyverek (amiknek az árát többek között a magyar kormány dobja össze). Ennyire gerinctelen módon nem kéne rettegnie a választások eredménye miatt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!