NMHH: Magyarországon is felfüggesztik az orosz RT és a Sputnik adásait

2022. március 04. 13:38

 A döntés indokolása szerint Oroszország folyamatos dezinformációs kampányt folytat az Ukrajna ellen folyó háború kapcsán – tették hozzá.

2022. március 04. 13:38

„Magyarország biztosítja az orosz televíziók vételét beszüntető uniós döntés végrehajtását” – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Emlékeztettek: az Európai Unió Tanácsa kedden elfogadta azt a rendeletet, amely egységesen, minden tagállamban felfüggeszti a Russia Today (RT) és a Sputnik médiumok adásait.  A döntés indokolása szerint Oroszország folyamatos dezinformációs kampányt folytat az Ukrajna ellen folyó háború kapcsán – tették hozzá.

Az NMHH jelezte: a március 1-jén elfogadott rendelet kiterjed a RT és a Sputnik valamennyi platformon sugárzott adására, így a televíziós és internetes tartalmakra egyaránt, ezeket elérhetetlenné kell tenniük a szolgáltatóknak az unió teljes területén, így Magyarországon is. „A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint egy olyan műsorterjesztő van hazánkban, akinek televíziós kínálatában megtalálható a RT műsora, őt a hatóság felhívta a szolgáltatás megszüntetésére. Az internetes szolgáltatókra is vonatkozik az uniós tiltás, a rendelet betartását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság folyamatosan ellenőrzi” – írták a közleményben.

(MTI)

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fenrir
2022. március 04. 20:42
Olvastam az RT-t, mikor még lehetett ugye (sajtószabadság?), az általam naponta átnyálazott mandi-index-444-cnn-bbc ötössel minimum pariban volt, érthető okokból kb a mandihoz volt a leghasonlóbb. Az oroszokat nem felszabadító erőként adták elő, nem volt szó az orosz hadsereg elé rózsaszirmokat szóró ukránokról vagy bármi hasonlóról, sőt igazából kb ugyanazok a cikkek mentek, mint az említett ötösön, szó volt a civilek elleni támadásokról, és háborúnak nevezték, ami történik. Elhiszem, hogy a hazai orosz média ennél jóval elfogultabb, de a RT pont hogy a külső világnak készül(t), nem tudtam benne felfedezni semmilyen túlkapást. Ellenben nem tettek be videót 8 évvel ezelőtti molotov koktélozásról, a Kígyó sziget "hőseit" pedig valódi mivoltukban ábrázolták, ahogy épp veszik át a kajacsomagot és az ásványvizes üveget az orosz hadihajón...
Forgalmazó
2022. március 04. 17:40
Az euro news hazug propaganda csatornat azonnal tiltsák ki Magyarországról !!!
Forgalmazó
2022. március 04. 17:37
Az RTL szart kellene betiltani!!!!!
ancilla
2022. március 04. 16:49
Azért aki kicsit konyít az informatikához, az el tudja érni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!