Megnyitotta kapuit a háború elől menekülők előtt a MOME

2022. március 04. 08:53

A MOME alapítványi elnöke levélben kereste a szakterületükön működő legkiemelkedőbb orosz tudományos műhelyvezetőjét, hogy felajánlja az egyetem segítségét.

2022. március 04. 08:53
null

Egyetemünk, a MOME Budapest minden erejével, minden kapacitásával dolgozik az Ukrajnából menekülők megsegítésén” – adta hírül közösségi oldalán pénteki bejegyzésében Böszörményi Nagy Gergely. Mint fogalmazott: „megnyitottuk a campust, a kollégiumot és a kurzusainkat is, mert ez a kötelességünk”.

A kuratóriumi elnök aláhúzta: „Közben a háború következményei – bár erről kevés szót ejtünk – a konfliktusban vétlen orosz polgárok és intézmények sokaságának jövőjét is ellehetetlenítik.

Tehetséges diákok, kiváló tudósok és művészek, fantasztikus egyetemek szigetelődnek most el a világtól beláthatatlan időre. Az a helyes, ha gondolunk rájuk is – kollektív megbélyegzés helyett.”

„A MOME alapítványi elnökeként, levélben kerestem meg a mi szakterületünkön működő legkiemelkedőbb orosz tudományos műhely, a moszkvai Strelka Institute for Media, Architecture and Design vezetőjét, hogy felajánljam neki a segítségünket” – zárta sorait.

Böszörményi Nagy Gergely bejegyzéséhez az alábbi dokumentumot csatolta:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

 

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2022. március 04. 13:39
Ez egy kiváló válasz a nyugati "cancel culture"-re. A kultúrát és az oktatást nem szabadna belevonni a szankciókkal sújtott területek közé, amint azt ma a Nyugat teszi.
BaruchO
2022. március 04. 11:47
Mindenkit be kell fogadni. Emberbaráti kötelességünk. Aki ezt megkérdőjelezi, az nem ember.
erdeimano
2022. március 04. 11:27
Már úgy szeretnék látni egy szlávos kinézetű menekültet. Eddig még nem sikerült... Az ázsiai, afrikai evakuáltakkal minden ok, de a határ menti falukból tömegével felkerekedők vannak a környékünk menekültszállásain mind... és nem magyarok.
lendvaiildiko
2022. március 04. 10:40
Alig fértünk el a sok migráns között a Keleti Pályaudvaron. A Baross tér is tele volt emberekkel. Annyiféle szervezet ott tüsténkedett, tv-sek hada lökdösött... Most, mintha nem tüsténkednének azok, akik akkor "segítettek". Nincsenek plüssmacik, nincs virsaffenesz, talán alávalóbbak a mostani üldözöttek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!