Megjelent németül a Meseország mindenkié című könyv

2022. március 18. 10:47

A német Tagesspiegelben megjelent cikk megjegyezte, Orbán Viktor miniszterelnök a könyvet a homoszexuálisok és más nem heteroszexuális emberek ellen irányuló kampányához használta fel.

2022. március 18. 10:47
null

A Tagesspiegel arról számol be, hogy megjelent németül a Meseország mindenkié című mesekönyv, amelyet a hamburgi Gruner + Jahr kiadó március 17-én „Stern” könyvként adott ki, és minden eladott példány után egy eurót a Stern Alapítványon keresztül a magyarországi sokszínűségért dolgozó projekteknek adományoz.

A cikk megjegyezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a könyvet a homoszexuálisok és más nem heteroszexuális emberek ellen irányuló kampányához használta fel. Tavaly júniusban a magyar parlament törvényt fogadott el, amely megakadályozza, hogy a gyerekek és fiatalok LMBTQ-témákról tanuljanak. Magyarországon az új törvény miatt a Meseország mindenkié című könyvet nem lehet kitenni a könyvesboltokban. Az információk szerint ennek ellenére bestseller lett.

A Stern főszerkesztője, Anna-Beeke Gretemeier a német kiadás előszavában azt írja, hogy jó nem megfelelni a normának, másnak lenni, és „fontos, hogy küzdjünk ezért a megértésért, és mindenekelőtt, hogy korán kezdjük el. A Meseország mindenkié segít a szülőknek abban, hogy megtanítsák gyermekeiknek, milyen a társadalmunk: sokszínű”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyvakond
2022. március 22. 12:10
Nekik már mindegy...
Wadaderika
2022. március 19. 18:24
Eleve németül kellett volna kiadni, ha ár muszáj volt...
patópál
2022. március 19. 16:40
"minden eladott példány után egy eurót a Stern Alapítványon keresztül a magyarországi sokszínűségért dolgozó projekteknek adományoz" Vagyis a könyv eladásaiból a társadalmunk rohasztását finanszírozzák.
Reszelő Aladár
2022. március 19. 12:46
"jó nem megfelelni a normának, másnak lenni" Ilyen Orbán Viktor és pont ezért támadják azok, akik most kiadják a ezt a könyvet. Csak helyére kerülnek a dolgok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!