Ízekre szedték az EBESZ jelentését a nemzetközi megfigyelők

2022. március 27. 12:04

A lengyel Ordo Iuris és a varsói Collegium Intermarium Egyetem szervezésében ideérkező kutatók megállapítják, az EBESZ dokumentuma nemzetközi beavatkozási kísérlet a magyar választásokba – írja a Magyar Nemzet.

2022. március 27. 12:04
null

Lengyel, bolgár, horvát, spanyol kutatókat, társadalmi szervezetek képviselőit, jogászokat és újságírókat tömörítő választási megfigyelői csapat érkezett Magyarországra március 24-én a lengyel Ordo Iuris konzervatív szervezet, valamint a varsói Collegium Intermarium Egyetem szervezésében – írja a Magyar Nemzet. Április 3-ig találkoznak a választási adminisztráció, a média, a civil társadalom, továbbá a pártok képviselőivel, később a voksolást is nyomon követik.

Megfigyelői missziójuknak ez már a második szakasza. Az elsőben górcső alá vették a magyar választási folyamatok jogi kereteit, értékelték a média helyzetét, megvizsgálták az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) időközi választási jelentését. Arra a megállapításra jutottak, hogy az EBESZ anyaga

számos ponton sérti az effajta missziókra vonatkozó alapelveket, sokszor elfogult, ráadásul pontatlan.

Öt ilyen alapelvet sorolnak fel, ezek: pártatlanság és be nem avatkozás; pontos és leellenőrizhető következtetések megfogalmazása; a nemzeti jog és kultúra tiszteletben tartása; semlegesség és szakmaiság a médiamegjelenések során; javaslatok és átlátható forrásokon alapuló következtetések megfogalmazása.

Az első pont kapcsán figyelmeztettek, a személyes, elfogult vagy ítélkező véleményeket nem lehet olyan módon nyilvánosságra hozni, hogy az befolyásolja a választások eredményeit. Visszatérő problémaként említik még, hogy az EBESZ-jelentés bizonyítékok nélkül kormánykritikus véleményeket idéz anélkül, hogy teret adna az ellenvéleményeknek vagy legalább tisztázná a helyzetet. Az interjúik átláthatatlanok, semmiféle konkrétumot nem adnak azzal kapcsolatban, hogy

pontosan kiket kérdeztek és nekik milyen a pártállásuk.

Összegzésükben megállapítják, a fent említett okok miatt az EBESZ dokumentuma megsérti a semlegesség elvét, ezért tekinthető úgy, mint nemzetközi beavatkozási kísérlet a magyar választásokba.

(Fotónk illusztráció: a választási értesítőket viszi ki a posta, MTI)

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. március 28. 14:16
Lassan attól lesz kiegyensúlyozatlan a rendszer, hogy Dr Miniszterelnök egy kiváló vezető, MZP meg egy futóbolond.
istvanpeter
2022. március 27. 15:36
Sajnálatos módon, a nemzetközi szervezetek legnagyobb része a háttérhatalom - ügyvezető Soros György - közvetlen befolyása alatt áll.
Gentry69
2022. március 27. 15:21
https://pestisracok.hu/idegallapotba-kerultek-jakab-baratai-es-nekiestek-a-neman-demonstralo-romaknak-video/ https://mandiner.hu/cikk/20220326_foldet_ra_kiabaltak_marki_zay_hivei_a_haboruellenes_idos_ferfinak_miutan_foldre_loktek https://www.vadhajtasok.hu/2022/03/26/arad-a-szeretet-makizaj-foruman-lekopik-a-fideszes-noket-video https://mandiner.hu/cikk/20220327_belfold_video_marki_zay_peter Ezek ilyenek. Képzeld el milyenek lennének hatalmon, ma már még rosszabb lenne, mint 2006-ban.
foldizs
2022. március 27. 15:16
Ezek csak általánosságok, miért nem írtok konkrétumokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!