Lemondott a balatonalmádi polgármester

2022. március 31. 19:43

A városvezető döntése a város csütörtöki képviselő-testületi ülésén vált hivatalossá.

2022. március 31. 19:43
null

Április elsejei hatállyal lemondott posztjáról Kepli Lajos, Balatonalmádi független polgármestere a tóparti város csütörtöki képviselő-testületi ülésén. Kepli Lajos a közösségi oldalán osztotta meg csütörtökön azt a közgyűlési videót, amelyben a képviselő-testület előtt indokolta döntését. A korábbi jobbikos országgyűlési képviselő 2019 nyarán adta vissza parlamenti mandátumát, és függetlenként indult Balatonalmádiban a polgármesteri címért, amelyet el is nyert az őszi helyhatósági választáson.    

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen Kepli Lajos azt mondta: szándékosan vetette le pártpolitikai múltját, és polgármesterként „helyi ügyek mentén” végezte munkáját. Úgy fogalmazott, a közelmúltban egy portálon a polgármesteri tisztségét és a magánéletét összemosó, félinformációkon alapuló, szándékosan elferdített állítások jelentek meg róla, amelyeket alaptalannak minősített, és jelezte, hogy büntetőfeljelentést tett a rágalmak miatt.

Az ellene irányuló támadást nem politikai alapúnak, hanem személyes bosszúnak véli

– jegyezte meg. Kepli Lajos kijelentette: a közpénzek kezelésekor polgármestersége két és fél éve alatt ügyelt arra, hogy semmilyen részrehajlással ne legyen vádolható, és a város érdekeit tartotta szem előtt. Minden egyes szerződés mögött, amit a hivatal vagy az önkormányzat megkötött, valós teljesítés van – tette hozzá.    

A közösségi oldalon közzétett videóban Kepli Lajos a lemondásáról szóló nyilatkozatot írásban is átadta Pandur Ferencnek, Balatonalmádi független alpolgármesterének. A lemondás miatti időközi polgármesteri választás kiírásáról a helyi választási bizottság április 10-e után dönthet. Tárnoki Renáta Sára balatonalmádi aljegyző tájékoztatása szerint az átmeneti időszakban a polgármester feladatait általános helyettese, Pandur Ferenc alpolgármester látja el.

(MTI)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. április 01. 13:29
Csak a szokásos..kinyírta a fidesz..
Phm045
2022. április 01. 12:40
Nincs ebben semmi különleges nem tudott változtatni a korábbi párterkölcsi szabályok beidegződésén.
Ben Jeremiah
2022. április 01. 07:58
Kár, hogy képet nem lehet berakni. https://www.jofogas.hu/pest/Dugo_Dani_es_pajtasai_konyv__mesekonyv__retro_126754493.htm
Walhalla
2022. április 01. 07:38
A Jobbikosok nem bírják a farkuakat a gatyában tartani? Mondjuk az még csak hagyján, de az összes állami pénzből eteti a szeretőit és munkalakásban keféli....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!