Komoly pénzbírsággal sújtották Hadházy Ákost

2022. március 17. 19:33

A baloldali képviselő a parlamenti mandátumával összeegyeztethetetlen tevékenységet végzett.

2022. március 17. 19:33
null

Hadházy Ákost súlyos etikai vétség miatt hatszázezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) országos másodfokú etikai bizottsága (OMEB). A Mediaworks Hírcentrum birtokába került határozatban kifejtették, hogy az áprilisi választáson Zuglóban induló baloldali országgyűlési képviselőt azért sújtják a minimálbér háromszorosát kitevő pénzbírsággal, mert parlamenti mandátumával összeegyeztethetetlen tevékenységet végzett. 

Ugyanis – mint a határozatban írták –

törvény tiltja, hogy az aktív országgyűlési képviselők kereső foglalkozást végezzenek,

márpedig az állatorvosi szolgáltatói tevékenység annak minősül. Emiatt Budai Gyula fideszes honatya tett panaszt a MÁOK elnökénél, etikátlannak nevezve, hogy míg Hadházy a vagyonnyilatkozata szerint szünetelteti az állatorvosi tevékenységét, azt egy társas vállalkozás keretén belül mégis tovább folytatja. A kormánypárti képviselő a levelében azt állította, hogy Hadházy Ákos a nevét viselő vállalkozás mellett a Szekszárdi Központi Állatkórházban folytat állatorvosi tevékenységet.

Állítását Budai a NÉBIH-től kapott kisállat-útlevél nyilvántartásának adataival támasztotta alá, valamint egy Hadházy által 2021 februárjában kiállított kórlappal. Az OMEB határozatában szereplő kimutatás szerint a baloldali politikus a hivatali ideje kezdetétől a tavalyi év április 29-ig összesen 616 darab kisállat-útlevelet rendelt. Ezért pedig Hadházy díjazásban részesült. 

A határozatban kiemelték, hogy Hadházy Ákos nem cáfolta a panaszos által becsatolt kórlap valódiságát, így azt az OMEB is valódinak fogadta el, és bizonyítékként értékelte. Ezek alapján megállapították, hogy a politikus folyamatosan, az alkalmi helyettesítésen, illetve konzultáción jóval túlmutatóan végezte a tevékenységét a Hadházy Vet Kft.-ben.

A baloldali képviselő egyébként a Facebookon is megosztott az állatorvosi tevékenységét ábrázoló tartalmakat.

A másodfokú határozattal szemben jogorvoslatnak helye nincsen, ugyanakkor annak kézhezvételétől számított 15 napon belül az eljárás alá vont kamarai tag (és a panaszos) keresetet nyújthat be a Fővárosi Törvényszékhez, a MÁOK országos szervezetén keresztül.

Budai Gyula a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva jelezte, csalás és magánokirat-hamisítás vétsége miatt feljelentést tesz Hadházy Ákos ellen.

Fotó: Facebook

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. március 22. 16:04
A fidesz-pedofil Kaleta kisebb pénzbírságot kapott.Ez az orbán-rezsim,el kell zavarni őket.
BossN
2022. március 18. 07:54
Mocskos csaló! Ezt is tarhálással fizeti ki?
Gyzoltan
2022. március 18. 07:34
Mint tapasztalhatjátok, többszörösen, sokszorosan vagyok kikelve az uralkodóvá vált cionista liberális téboly, a liberális őrület, és az alkalmazott, tért nyert liberális terror végett! -mely beépülve az államhatalomba is, nem kevés zavart, bizonytalanságot okozott... Most, mégis, Hadházy e meghurcolása kapcsán, ismét igazolást nyert, hogy nem kicsit degenerált világban élünk, melyet törvényesítettünk! Az emberségnek helyet sem hagyva! Értem én, hogy Hadházy az ellenzék reprezentánsa, kit ha lehet, hát jó meghurcolni, lehet akár megtapsolni is az esetet! Annál is inkább, hisz maga Hadházy is nagyítóval vizslatja a Fidesz vizsgálható ügyeit, nem árt visszavágni... Megjegyzem, igenis kellenek a közéletünkbe a Hadházy Ákosok, a Budai Gyulák, kik a "másik" oldal hibáit, bűneit igyekszik feltárni, sajnos van rá indok! De biztos az, hogy minden tekintettben tiltandó lenne a munkavégzés a képviselőknek? -mértéktartásnak nincs helye? -csakúgy mint a katolikus papoknak, házasság kizárva, a nőtlenség kötelező..?
Fer70
2022. március 18. 07:29
Tehát: folyamatosan csalt és közben hazudott az ellenzék korrupció elleni élharcosa = potenciális korrupció elleni minisztere. ( és ezt ő sem tagadja, erről papírja is van.) Vélemény? Elfordul, köp. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!